KRITIKK: Luke Shaw må igjen tåle kritikk fra José Mourinho. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
KRITIKK: Luke Shaw må igjen tåle kritikk fra José Mourinho. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

Ble hengt ut av Mourinho nok en gang. Selv skjønner han ingenting

- Du skal gi alt for laget.

(Dagbladet): José Mourinho og Manchester United fikk en etterlengtet seier borte mot Swansea i helga, men på pressekonferansen etter kampen var ikke alt rosenrødt.

Portugiseren tok ordet og kom med kritikk av forsvarsspillerne Luke Shaw og Chris Smalling som begge måtte melde pass til kampen. Førstnevnte fordi han skal ha fått føling med den stygge bruddskaden fra i fjor i møtet med Fenerbahce.

- Du skal gi alt for laget. Vi har noen spillere med problemer, men vi har også noen som likevel går ut på banen og spiller. Jeg har en venn som er tennisspiller, og han husker flere kamper der han måtte spille med en skade. For å være på toppen må man spille til det ytterste, sa Mourinho, som selv måtte se oppgjøret fra tilskuerplass.

Den annerkjente avisa The Guardian skriver i dag at Shaw selv ikke skjønner noe av kritikken som er rettet mot ham.

- Tar tid

Og der Shaw fikk kritikk, var det andre som ble trukket fram med positivt fortegn.

I Smalling og Shaws fravær steppet skadeforfulgte Jones og Young inn og bidro til Manchester Uniteds tre etterlengtede poeng. Nå hylles de av Mourinho.

- Det tar tid å endre mentaliteten, men med hjelp fra Phil Jones, som spilte uten å ha trent, og Ashley Young og Wayne Rooney, vil det være mulig å klare det, sier Mourinho.

- 25 meter unna

Dette er heller ikke første gang Shaw blir plukket ut som syndebukk, og får så hatten passer av Mourinho. Forrige gang var etter 1-3-tapet mot Watford i september.

- I dag var vår venstreback (Luke Shaw) 25 meter unna, i stedet for fem meter. Vi ga dem 25 meter og vi skulle vært i press. Men nei, vi venter, sa Mourinho.

Shaw ble for øvrig byttet ut etter 85 minutter - rett etter 2-1-scoringa - og ble erstattet av Memphis Depay.