Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

Ble hengt ut som Sveriges kjedeligste person, nå er alt endret: - Nej, absolut inte!

Slik reagerer Sverige på Lagerbäck som ny norsk landslagssjef.

LANDSLAGSJEF: Det er klart at Lars Lagerbäck er ny norsk landslagssjef for Norges herrelandslag i fotball. Video: NTB / scanpix Vis mer

ULLEVAAL / OSLO (Dagbladet): Svenske Lars Lagerbäck (68) er ansatt som ny norsk landslagssjef.

Nyheten overrasker svensk presse. Lagerbäck er en landslagsveteran og trente Sverige fra 2000 til 2009, Nigeria i 2010 og Island fra 2011 til 2016. I sin tid som svensk landslagssjef ble han utropt til Sveriges kjedeligste menneske i et TV-program, ifølge et intervju med Expressen fra i sommer.

Derfor ville Dagbladet høre med svensk presse om hvordan Lagerbäck egentlig er.

EXPRESSEN: I dag etter Norge-ansettelsen.
EXPRESSEN: I dag etter Norge-ansettelsen. Vis mer

- Er Lagerbäck virkelig «Sveriges tråkigste menneske»?

- Nej, absolut inte! Lagerbäck hadde et kjedelig-stempel på seg under sin tid som svensk landslagssjef. Men de seneste åra har hans popularitet - og sans for humor - bare vokst. Han har vært en populær fotballekspert på tv og hadde en oppsving med framgangen som Islands landslagssjef. På den svenske idrettsgallaen for noen uker siden var det Lagerbäck som sto for den morsomste takketalen, sier Expressens sportssjef Pär Andersson til Dagbladet.

PRESENTERT: Lars Lagerbäck er ny norsk landslagssjef.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PRESENTERT: Lars Lagerbäck er ny norsk landslagssjef.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Hva får Norge med Lagerbäck?

- Dere får en landslagssjef som er god taktisk og som har fantastiske resultater fra kvalifiseringsspill. Sjansene for å få Norge til mesterskap bør øke. Dere får også en sterk personlighet som tror hard på sin filosofi og kommer ikke til å vike selv om resultatene går imot, sier Andersson.

AFTONBLADET: I dag etter ansettelsen.
AFTONBLADET: I dag etter ansettelsen. Vis mer

- Hvordan blir dette mottatt i Sverige?

- Jeg tror de fleste vil ønske ham lykke til. I og med framgangen med Island er vi dessuten vant til å se Lagerbäck juble med andre land. Men det er synd at det svenske landslaget mister en rådgiver for vår nåværende landslagssjef Janne Andersson, sier Expressens sportssjef.

Lagerbäck selv bare ler litt av stempelet som Sveriges kjedeligste menneske.

- Det har vært en fordel for meg. Hvis jeg skal ha en forelesning, er det ingen vits å ha store forventninger, sier Lägerback og gliser på spørsmål fra TV 2 under dagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

- Jeg har jo blitt utnevnt til Sveriges kjedeligste person, så det er vel best å begynne der. Nei, men jeg er oppvokst i en norrlandsk grensebygd på linje med Trondheim, så jeg er nok en ganske rolig og fattet person. Og er det en egenskap jeg vil trekke fram i forbindelse med denne jobben, så er det vel at jeg er realistisk, og det er viktig for å overleve og gjøre en god jobb, sier 68-åringen.

Etter at nyheten sprakk, skrev de største svenske tabloidene følgende:

«Bomben: Lagerbäck blir landslagssjef», skriver Aftonbladet.

«Akkurat nå: Lagerbäck tar over Norge», skriver Expressen.

68-åringen har skrevet under en treårsavtale med NFF.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling