TILGITT: Mushaga Bakenga ble hetset da han gikk til Molde, men kom tilbake som en helt med to scoringer for Rosenborg mot Haugesund i ettermiddag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TILGITT: Mushaga Bakenga ble hetset da han gikk til Molde, men kom tilbake som en helt med to scoringer for Rosenborg mot Haugesund i ettermiddag. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Ble hetset av RBK-fansen. I dag ble Bakenga hyllet etter to mål i 6-0-ydmykelsen av Haugesund

Fra skurk til helt i løpet av noen måneder.

Rosenborg - Haugesund 6-0 (1-0)

(Dagbladet): TV-skjermen gikk i svart og seerne raste på Twitter, men for Rosenborg var alt rosenrødt da Haugesund ble ydmyket på Lerkendal.

Trønderne sparte spillere og krefter, samtidig som de leverte festfotball og knuste rogalendingene hele 6-0. I tillegg gjorde Mushaga Bakenga, som ble hetset av RBK-fansen etter overgangen til Molde, comeback i RBK-trøya til stor og varm applaus.

Stemningen ble enda bedre da Bakenga scoret i comebacket etter bare 17 minutter på banen. Det var det endelige symbolet på at 23-åringen igjen er i varmen igjen i Trøndelag, ti måneder etter at han ble drapstruet og kalte hetsen for flau, pinlig og idiotisk i et intervju med Dagbladet.

Ett minutt før full tid scoret Bakenga igjen i drømmecomebacket og kompletterte den trønderske festen.

- Jeg er veldig glad for den mottakelsen jeg fikk, så det var fint å levere to mål tilbake som en topp. Det var et drømmecomeback. Men det viktigste for meg er at klubben fortsetter å gjøre det så bra, sier Bakenga til TV 2.

Det var en stor kamp av Rosenborg, hvor islendingen Matthías Vilhjálmsson ble den store spilleren med «to og en halv» scoring i løpet av ti minutter. Den «halve» scoringen var 2-0-målet som gikk via Alexander Stølås og i mål. I tillegg hadde islendingene to flotte mål og den målgivende pasningen på Bakengas 5-0-scoring.

HERJET: Rosenborgs Matthías Vilhjálmsson herjet i utklassingsseieren over Haugesund. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
HERJET: Rosenborgs Matthías Vilhjálmsson herjet i utklassingsseieren over Haugesund. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Gytkjær straffet tidligere lagkompiser

Rosenborg tok seg videre i Champions League-kvalfiseringen til tross for at trønderne gikk på en liten kollaps og slapp inn tre raske målt mot IFK Norrköping.

Etter 18 minutter kunne hjemmepublikummet juble. Tidligere Haugesund-spiller Christian Gytkjær headet inn 1-0 mot sine tidligere lagkompiser på innlegget fra Elbasan Rashani. Danskens åttende Tippeliga-scoring for sesong betyr at Gytkjær er delt toppscoer sammen med Lillestrøms Fred Friday og Haugesunds Torbjørn Agdestein.

Det var 1. omgangens eneste sjanse. For seerne som prøvde å følge kampen fra TV-skjermen, men fikk svart skjerm, gikk de ikke glipp av noe spesielt.

Vilhjálmsson-show

Den som kom for sent ut på Lerkendal etter pause, gikk imidlertid glipp av mye. Rosenborg eksploderte nemlig ut av startblokkene i 2. omgang.

Tre minutter etter hvilen banket Matthías Vilhjálmsson via Alexander Stølås og i mål på noe komisk vis. Like etter, i det 52. minutt, gikk trønderne opp i 3-0 da Vilhjálmsson nok en gang var siste RBK-spiller på ballen.

Denne gang var det ingen tvil om at scoringen skulle krediteres islendingen, mens Fredrik Midtsjø sto bak den meget gode målgivende pasningen. Trønderne ga seg ikke der. Sju minutter senere scoret Vilhjálmsson igjen da han headet inn Yann-Erik de Lanlays perfekte innlegg på strålende vis.

Bakengas revansje

Rett etter ble de Lanley byttet ut til fordel for Pål André Helland, mens Gytkjær ble erstattet av Mushaga Bakenga, som gjorde comeback for Rosenborg.

Bakenga ble hetset og drapstruet av en RBK-supporter etter overgangen til Molde, men ble møtt med applaus da han ble byttet inn.

Bakenga brukte ikke lang tid på å glede hjemmefansen. 17 minutter etter at han ble byttet inn, satte nysigneringen inn 5-0 etter innlegg fra kampens store spiller: Vilhjálmsson.

I det 89. minutt scoret Bakenga igjen da han kom seg foran i en tett duell og plasserte inn 6-0 på iskaldt vis. Bedre kunne det ikke bli for Bakenga og Rosenborg.