Ble hetset i comeback

Men voldtektstiltalte Kobe Bryant løftet Los Angeles Lakers til seier.

- Jeg har vært gjennom mye verre ting enn det publikum kan rope mot meg. I bortekampene venter jeg meg det verste, og i forhold til det kan det bare bli positive overraskelser, sa Bryant før bortekampen mot Phoenix Suns i natt.

Dermed må han være ganske fornøyd, for selv om hjemmefansen buet og ropte skjellsord, var det et betydelig antall Lakers-fans blant publikum som gjorde sitt beste for å støtte ham.

Bryant må i løpet av sesongen møte for retten tiltalt for voldtekt mot en ung kvinne, men inntil da kan han spille som vanlig. Han sto over sesongåpningen på grunn av vondt kne, men lørdag leverte han avgjørende innsats da kampen sto og vippet mot slutten. Først senket han to straffer som sendte Lakers i føring med 66 sekunder igjen, så blokkerte han et Suns-skudd i kampen Lakers vant 103-99.

Han satte en ny straffe 10 sekunder før slutt, men misset den andre og ga Suns en siste sjanse. Den ble misbrukt, og Karl Malone kunne fastsette resultatet med en straffe to sekunder før slutt.

Bryant og Shaquille O'Neal har vært i tottene på hverandre før sesongen, og kranglet om lederrollen i laget. Nå hevder de at stridsøksa er begravd.

- Han er lagets yin og jeg er yang. Vi må fungere sammen for lagets beste, sa en filosofisk O'Neal til Los Angeles Times før nattas kamp.

I angrepsspillet overlot Bryant hovedrollene til O'Neal, Gary Payton og Malone. Bryant endte med 14 poeng og 6 returer etter å ha truffet med fire av 12 skuddforsøk i spill. O'Neal hadde 24 poeng og 12 returer, Payton 19 poeng og 9 assists, Malone 18 poeng og 12 returer.

YIN OG YANG: - Han er yin og jeg er yang, sier Shaquille O'Neal (t.v.) om lagkameraten Kobe Bryant. Begge Lakers-stjernene har sagt de har lagt krangelen bak seg.