Rafik Zekhnini ut mot LSK-fansen

Ble hetset på det groveste: - De roper ting om mamma og pappa

For andre gang på rad ble Rafik Zekhnini (20) buet ned av Lillestrøms supportere. Zekhnini reagerer spesielt på ropene mot hans mor og far. LSK tar avstand fra påstandene.

PIPEKONSERT: Hver gang Rafik Zekhnini hadde ballen, ble han møtt med piping og hets av LSK-fansen. Både Zekhnini og Kåre Ingebrigtsen reagerer. Foto: Bildbyrån
PIPEKONSERT: Hver gang Rafik Zekhnini hadde ballen, ble han møtt med piping og hets av LSK-fansen. Både Zekhnini og Kåre Ingebrigtsen reagerer. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRÅSEN (Dagbladet): Temperaturen var høy under mesterfinalen mellom Rosenborg og Lillestrøm på Åråsen i kveld. Nicklas Bendtner scoret kampens eneste mål og sikret trønderne årets første trofé.

Hjemmelagets supportere skapte et høyt volum gjennom hele kampen for å støtte eget lag. Entusiasmen var imponerende, men mye av energien gikk også til å pipe mot RBK-talentet Rafik Zekhnini.

20-åringen, som er på lån fra Fiorentina, fikk aldri ha kontakt med ballen uten å bli møtt med en massiv pipekonsert av kanarifansen. Skjellsordene haglet mot den norske U21-landslagsspilleren.

Det i seg selv er ikke uvanlig på fotballarenaen, men i slike tilfeller bruker pipekonserten å ha en åpenbar årsak.

Zekhnini om hetsen

Men Zekhnini sier til Dagbladet at han ikke aner hvorfor LSK-supporterne er ute etter ham. Det er heller ikke første gang han har blitt hetset av kanarifansen. Det skjedde også da det norske stortalentet spilte i Odd.

FAMILIEN: Rafik Zekhnini finner seg ikke i at familien hans blir hetset .Foto: Bildbyrån
FAMILIEN: Rafik Zekhnini finner seg ikke i at familien hans blir hetset .Foto: Bildbyrån Vis mer

- Det er ikke første gang jeg har blitt pepet mot av LSK-fansen. Det har vært en episode siden jeg var i Odd. Jeg er vant til det. Men det er noe som trigger meg og gjør meg sterke. Jeg sier som Cristiano Ronaldo: «Det gjør meg bare bedre», sier Zekhnini til Dagbladet.

- Hva er årsaken til at de piper mot deg?

- Jeg vet ikke hvorfor de piper mot meg. Jeg tror det er fordi jeg spilte en god kamp for Odd mot LSK med mye finter og sånt, forklarer han.

- Jeg har ikke sagt eller gjort noe mot LSK-fansen. Det eneste jeg har gjort er at jeg herja med LSK da jeg spilte i Odd. Jeg hadde en ny god kamp i dag. På en måte er det litt kult at de vil pipe på meg på grunn av det.

- De roper ting om mamma og pappa

Zekhnini tar buingen mot ham som en ære, men synes samtidig at det er forkastelig.

- Jeg fikk en unnskyldning sist gang fra supporterlederen. Men det fortsetter jo i dag. Folk snakker og roper om familien min. Det er ikke akseptabelt i det hele tatt. Men som sagt blir jeg fyrt opp av det, sier Zekhnini til Dagbladet.

RBK-profilen reagerer spesielt på at hans familiemedlemmer ble hengt ut.

- Jeg hører de roper ting om mamma, pappa og familien min. Det tilhører ikke fotballen i det hele tatt. Det vet godt de der oppe. Det skal ikke skje, sier 20-åringen.

- Vil du ta opp dette slik at det får konsekvenser for LSK-fansen?

- Nei, jeg kommer ikke til å gjøre noe med det. De får holde på med sitt, og så får jeg ha fokus på å spille fotball.

LSK tar avstand fra hetsingen

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen er klar på at hetsing av det omfanget ikke skal forekomme.

- Jeg har ikke fått med meg situasjonen, men vi skal aldri hetse noen her på Åråsen på usportslige vilkår, sier LSK-sjefen til Dagbladet.

- Det er umulig for meg å kommentere hva som er sagt, for det vet jeg ikke. Men det jeg kan si er at her i Lillestrøm skal vi alltid oppføre oss.

Også daglig leder og markedsdirektør i LSK, Robert Lauritsen, tar sterk avstand fra hetsen som Zekhnini beskriver.

- Dette er ukjent for meg. Jeg registrerte piping, men ikke noe hetsing. Vi tar avstand til all form for hetsing i Lillestrøm, sier Lauritsen til Dagbladet.

Kanarifansens talsmann Kenneth Kvebek forklarer den massive pipekonserten mot Zekhnini slik:

- Vi hater Rosenborg, og Zekhnini var nærmest feltet vårt, sier Kvebek til Dagbladet.

- Men vi kjenner oss ikke igjen i hans uttalelser om at vi har hetset familien hans.

Ingebrigtsen reagerer

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen går hardt ut mot behandlingen som Zekhnini fikk på Åråsen i kveld. Men klubben kommer ikke til å ta saken videre.

- Nei, det er ikke noe vi kommer til å ta opp med LSK. Men supporterne der må tåle at de får litt dritt tilbake, når de står og skjeller ut av en våre gutter i 90 minutter, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Jeg håper fotballen blir en arena hvor man kan ta med seg ungene og skape en familiefest. Da kan man ikke oppføre seg slik.

Etter 90 minutters buing mot Zekhnini, kunne unggutten til slutt juble foran LSK-fansen. Da ble mange provosert.

- Det er første gang jeg vinner et trofé på dette nivået, så dette smakte veldig godt, sier driblevingen og smiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer