Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble historisk, men da de ubehagelige spørsmålene kom, var det stopp

Shaun White tok USAs 100. gull i vinter-OL, men på pressekonferansen etter konkurransen fikk han spørsmål om noe helt annet.

GULL: Shaun White tok sitt tredje OL-gull i natt, men på pressekonferansen etter konkurransen fikk han spørsmål om noe helt annet. Foto: AP Photo / Patrick Semansky / NTB Scanpix
GULL: Shaun White tok sitt tredje OL-gull i natt, men på pressekonferansen etter konkurransen fikk han spørsmål om noe helt annet. Foto: AP Photo / Patrick Semansky / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Det var knyttet stor spenning til Shaun White i onsdagens olympiske halfpipe-konkurranse.

Med seier ville han bli den første snowboarderen med tre OL-gull, og den første amerikaneren med gull i tre vinter-OL, og White skuffet ikke.

Selv om japanske Ayumu Hirano la press på ham, svarte White med et vanvittig run i den siste omgangen, og med 97,75 poeng var seieren et faktum.

Men på pressekonferansen etter konkurransen, ble det raskt et annet fokus.

GULL: Oddvar Brå var gjest i Dagbladets studio rett etter at Johannes Høsflot Klæbo ble tidenes yngste mannlige gullvinner i langrenn i et OL. Her forteller han blant annet om når han skjønte at Klæbo kunne bli virkelig god. Vis mer

Fikk ikke svar

Det har tidligere blitt fremstilt anklager mot snowboard-esset om seksuell trakassering, og en amerikansk journalist spurte White om han var bekymret for at disse anklagene ville påvirke og ødelegge hans ettermæle.

- Vi er her for å prate om OL og ikke sladder, men jeg tror ikke det. Jeg er stolt over hvem jeg er, og vennene mine elsker meg og går god for meg, sa White.

Reporteren spurte så om det var sånn at White bare så på anklagene som «sladder». Da brøt pressesjefen inn, og gjorde det klart at spørsmålene bare skulle handle om OL.

Journalisten fra ABC News ga seg ikke, men fikk ingen flere svar fra 31-åringen, og noen minutter senere var pressekonferansen over.

I etterkant av seansen har White gått ut og beklaget måten han håndterte spørsmålene på.

- Jeg er lei for ordvalget mitt. Det var feil av meg å beskrive et så sensitivt tema på en slik måte, og jeg beklager. Jeg hadde bare så lyst til å snakke om hvor fantastisk dagen min var, og dele den opplevelsen, sier han.

Forlik

Det er Lena Zawaideh, et tidligere medlem i Whites band «Bad Things», som anklager White for å ha oppført seg upassende.

Hun hevder at han ved flere anledninger har sendt henne nakenbilder, at han har tvunget henne til å se på seksualiserte videoer og kommet med seksuelt ladede bemerkninger i en årrekke.

Whites advokater har tidligere uttalt at anklagene fra Zawaideh er grunnløse og ikke har noen rot i virkeligheten. Det skriver Time Magazine.

Samtidig inngikk de to partene et forlik i 2017. Summen er ikke kjent.

- Grusomt og utrolig

Før pressekonferansen dreide i retning de gamle anklagene, fikk White spørsmål om hva som gikk gjennom hodet hans mens han ventet på poengsummen sin i den siste omgangen.

- Det var grusomt og utrolig på en gang. Jeg visste at jeg hadde kjørt bra, og var allerede stolt av det jeg hadde gjort, men da de sa at jeg hadde vunnet gikk jeg nesten ned for telling, sa han.

White skadet seg stygt i New Zealand i fjor, og har jobbet hardt med å komme tilbake etter smellen han pådro seg da.

- Jeg har vært gjennom så mye, og i dag gjorde jeg faktisk det samme trikset som jeg skadet meg på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!