Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kevin Melhus sliter økonomisk

Ble historisk. Nå kan boksekarrieren være over etter bare en kamp

- Det ser mørkt ut. Når Brækhus sliter, så sier det sitt.

KAN VINKE FARVEL: Det kan være slutt for boksetalentet Kevin Melhus etter bare en kamp som profesjonell. Dårlig økonomi og motivasjonsproblemer er årsaken. Foto: NTB Scanpix
KAN VINKE FARVEL: Det kan være slutt for boksetalentet Kevin Melhus etter bare en kamp som profesjonell. Dårlig økonomi og motivasjonsproblemer er årsaken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han debuterte som proffbokser, og han var den første som bokset en proffkamp på norsk jord på 35 år under gallaen til Cecilia Brækhus 1. oktober i fjor.

Og han debuterte med dundrende suksess.

Men nå kan det faktisk være slutt. Kevin Melhus (26) kan ha bokset sin siste og eneste proffkamp.

1. oktober lekte det norske stortalentet med stakkars Christian Dulz rundt i ringen i et fullsatt Spektrum. Før han senket motstanderen, først med støt mot hodet. Og så med to kjappe kroppsslag som blåste lufta og de små restene av håp ut av tyskeren.

OVERLEGEN: Kevin Melhus debuterte på en overbevisende måte mot tyskeren Christian Dulz, som var helt sjanseløs. Men nå kan det allerede være slutt for det norske boksetalentet. Foto: NTB Scanpix
OVERLEGEN: Kevin Melhus debuterte på en overbevisende måte mot tyskeren Christian Dulz, som var helt sjanseløs. Men nå kan det allerede være slutt for det norske boksetalentet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Cecilia Brækhus formelig måtte kaste inn håndkleet en uke før hun skulle i ringen mot Klara Svensson, og måtte utsette stevnet i en måned til 24. februar, var det nok til at Kevin Melhus også kastet inn det berømte håndkleet og meldte forfall til sin andre proffkamp.

Økonomisk årsak

Han forteller:

- Det er rett og slett økonomiske årsaker. Men det står også på motivasjonen. Jeg har slitt med å skaffe en sponsor som kan få dette til å gå rundt. Det har også vært en del usikkerhet, forbundet med at en motstander trakk seg. Derfor hoppet jeg av og startet på en jobbsøkeprosess. Det er der jeg er nå.

Kevin Melhus valgte å ta en brå beslutning.

- Jeg kunne nok ha strukket strikken til over stevnet 24. februar. Men dette ville skapt ytterligere bekymringer. Det ville tatt vekk det nødvendige fokuset jeg må ha inn mot en kamp. I proffboksing er jeg helt avhengig av å ha hundre prosent fokus på det sportslige. Jeg har regninger og gjeld som jeg må betjene. Jeg valgte å hoppe av, sier Kevin Melhus til Dagbladet.

Nå står det på hva som skjer først. Får han en sponsor, vil han gå fullt inn for proffboksingen. Men får han napp i jobbsøkingen er han tapt for norsk proffboksing.

- Jeg vil ikke ta en jobb for så å gå, om jeg får en sponsor. Jeg ønsker ikke å vise en illojal holdning overfor en kommende arbeidsgiver. Da går jeg heller tilbake til amatørboksingen og driver videre med sporten som jeg elsker i en mindre målestokk, sier Kevin Melhus.

Han sier at proffboksing på deltid er uaktuelt.

Melhus forteller at han skal i samtaler med First Lady Promotion (selskapet til Cecilia Brækhus) kort tid etter at stevnet i Spektrum er over. For å sondere terrenget.

Ser mørkt ut

Men han mener det ser mørkt ut.

Han sier:

- Jeg tror sponsormarkedet fortsatt er preget av fordommer mot proffboksing. Det er synd. Men når selv Cecilia Brækhus sliter med å skaffe sponsorer, da ser det ganske mørkt ut. Det sier sitt.

Melhus forteller at han har satset på boksingen i tre år på fulltid, noe som har kostet økonomisk.

- Denne gang tar jeg et steg tilbake. Nå skal jeg bruke de kommende ukene til å evaluere fortid og framtid.

Lys i tunellen

Jeg elsker sporten. På en eller annen måte ønsker jeg å være en ressurs i miljøet her i Norge i årene som kommer.

- Jeg får håpe det er et lys i tunellen, sier Kevin Melhus.

HÅPER PÅ LYSERE TIDER: Kevin Melhus har hoppet av stevnet The Nordic Rumble 24. februar. Men han sier han håper det er lys i tunellen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HÅPER PÅ LYSERE TIDER: Kevin Melhus har hoppet av stevnet The Nordic Rumble 24. februar. Men han sier han håper det er lys i tunellen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Men om han vil overvære stevnet 24. februar der han selv skulle ha vært en attraksjon er han usikker på.

- Jeg vet ikke om jeg vil være til stede i Spektrum den kvelden. Men jeg kommer uansett til å heie på Cecilia og de andre norske bokserne, avslutter Kevin Melhus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!