LANDSLAG: Fredrik Aursnes (20) nølte lenge med å takke ja til å spille for aldesbestemte landslag, men viste raskt at han det er der han hører hjemme da han debuterte for U21-landslaget i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LANDSLAG: Fredrik Aursnes (20) nølte lenge med å takke ja til å spille for aldesbestemte landslag, men viste raskt at han det er der han hører hjemme da han debuterte for U21-landslaget i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Ble historisk som 16-åring. Så «forsvant» han. I dag utfordrer han Sevillas verdensstjerner

Fredrik Aursnes var på alles lepper som 16-åring. Etter tre år i skyggen i OBOS-ligaen, kan han i dag innta det internasjonale søkelyset.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Sist gang Fredrik Aursnes spilte en obligatorisk fotballkamp, var i den ikke altfor glamorøse OBOS-ligaen. Når 20-åringen fra Hareid på Sunnmøre får sin offisielle Molde-debut i dag, skjer det mot den spanske fotballgiganten Sevilla i 16-delsfinalen i Europa League.

Om Aursnes tar en titt ned på sin egen drakt, ser det meste ut som før. Han er fremdeles ingen stor muskelbunt, men teknikken er fortsatt strålende. Og Hødd-trøya han hadde i fjor, er nesten identisk med Molde-drakta han ikler seg nå, både i form av samme farger og hovedsponsor.

Om midtbanespilleren flytter blikket noen centimetere opp, er imidlertid svært mye forandret i løpet av noen måneder. Nå er det ikke Strømmen- og Follo-spillere som står på motsatt halvdel. Nå er det Sevilla-stjernen José Antonio Reyes som Aursnes skal måle krefter mot. Spanjolen har en fortid i Real Madrid og Arsenal, som er Molde-spillerens favorittklubb.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn