Ble holdt tilbake

Et charterfly med norske skistjerner på vei fra Gardermoen til Kuusamo i Finland ble holdt tilbake i Trondheim i formiddag. - Vi fikk beskjed om at det var en uavklart militær situasjon i luftrommet over Sverige, forteller hopptrener Alexander Stöckl.

STOPPET: Alexander Stöckl og norske utøvere. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
STOPPET: Alexander Stöckl og norske utøvere. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres!

Flyet har nå tatt av fra Trondheim, men må fly en omvei til Kuusamo i Finland.

På flyet sitter norske langrennsløpere, hoppere, kombinertutøvere og deres ledere. Til sammen dreier det seg om rundt hundre passasjerer. Ruka i Finland arrangerer verdenscup denne helga.

Charterflyet fra Gardermoen tok av tidligere i dag. I Trondheim skulle det plukke opp flere utøvere, men så startet dramaet.

- Vi fikk beskjed om at det var en uavklart militær situasjon. Det førte til at deler av svensk luftrom var sperret, forteller Stöckl til Dagbladet.

- Det føltes litt rart. Etter litt forsinkelse fikk vi beskjed om at vi kunne ta av, men at vi måtte fly en annen rute. Det tok heldigvis ikke lang tid før det ble funnet en løsning. Men en uavklart militær situasjon høres ikke bra ut.

Dagbladet kontaktet svensk Avinor, Swedavia og det svenske forsvaret. Flyet er nå på vei til Kuusamo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer