<strong>SELGES FOR REKORDSUM:</strong> Gonzalo Higuaín har vært linket til flere klubber. Nå skal han være klar for Juventus. Foto: Mike Stobe/Getty Images/AFP
SELGES FOR REKORDSUM: Gonzalo Higuaín har vært linket til flere klubber. Nå skal han være klar for Juventus. Foto: Mike Stobe/Getty Images/AFP Vis mer

Ble hyllet da han takket nei til 9,4 mill. i uka. Nå selges han for rekordsum

Uvisst hvor mye han får i «ukelønn».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For få uker siden ble det kjent at Gonzalo Higuaín takket nei til et tilbud fra den kinesiske fotballklubben Hebei China Fortune.

Klubben forsøkte å lokke Napoli-spilleren med 9,4 millioner kroner i uka, men argentineren takket altså nei.

I ettertid har ryktene fortsatt versert rundt et mulig salg av spilleren, og Higuaín har blitt linket til flere klubber. Blant annet Liverpool og Juventus skal ha vært interesserte i spissen.

Nå har sistnevnte fått signaturen de så kjært ønsket seg, og det for en rekordsum.

Sikret seg utkjøpsklausul

For ifølge rapporter punger Juventus ut med rundt 850 millioner kroner for spissen. Bakgrunnen for rekordsummen, er at Higuaín tok en scoringsrekord med sine 36 mål på 35 kamper ifjor, noe som førte til at Napoli sikret seg en utkjøpsklausul i spillerens kontrakt.

Den tilsa at en klubb måtte betale minimum 94 millioner euro for å kjøpe fri spilleren, og det er denne klausulen Juventus nå har benyttet seg av.

Dersom overgangen koster Juventus 850 millioner kroner, blir Higuaín verdens tredje dyreste spiller.

Det var Serie As offisielle nettsted som først røpet overgangen, der den var registrert og bekreftet. Noen timer senere har Napoli også bekreftet dette på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer