TRODDE PÅ OVERGANG: Aalesund var så sikre på at overgangen skulle gå i orden at det ble klargjort en sak om dette, som ble funnet av en dansk journalist. Faksimile: AAFK.NO / DR.DK
TRODDE PÅ OVERGANG: Aalesund var så sikre på at overgangen skulle gå i orden at det ble klargjort en sak om dette, som ble funnet av en dansk journalist. Faksimile: AAFK.NO / DR.DKVis mer

Ble ikke enig med United om Lindegaard-avtale

Men Aafk var så sikre på salg at de lagde ferdig nettsaken.

(Dagbladet): Aalesund-ledelsen satt i kveld i forhandlinger med Manchester United, om en overgang for keeper Anders Lindegaard.

Nå er forhandlingene brutt og klubbene har ikke kommet til enighet.

- Ingenting er signert. Vi reiser hjem på første fly i morgen tidlig, sier AaFK-direktør Henrik Hoff til Sunnmørsposten.

Nettsak klar Men AaFK-lederne hadde stor tro på å komme til enighet med engelskmennene. I hvert fall hadde de klargjort en nettsak om Lindegaard-salg.

Klokka 17 i ettermiddag fant nemlig DR.dk en pressemelding på deres hjemmeside. Den lå ikke på forsida, men var likevel publisert på en måte som gjorde det mulig å finne den.

- Jeg gikk bare inn på Aalesunds siste nyhet og endret det siste tallet i URL-en. Da dukket den opp, sier DR-journalist Camilla Dam til Dagbladet.

Selv om ikke saken lå tilgjengelig lenge, var det lenge nok til at den ble indeksert i Google. Der finner du fortsatt tittel og starten av saken, men lenka er død.

- Lykke til i Manchester Slik lød den halvferdige pressemeldingen, som bare manglet noen avtaledetaljer:

«Lindegaard til Manchester United!

AaFK og Manchester United har kommet til enighet om en overgang for Anders Lindegaard. Avtalen ble nylig undertegnet og dermed blir en drøm oppfylt for den målrettede dansken.

Han blir spilleklar de røde djevlene f.o.m. ... og avtalen har en varighet til ...

Vi ønsker Anders all mulig lykke i Manchester United og takker ham for en strålende innsats i tangotrøya!»

Schmeichel-tvil Lindegaard kan fortsatt bli den andre danske keeperen i United, Aalesund har ikke gitt opp - og Henrik Hoff sier de fortsatt er i en forhandlingssituasjon.

Forgjengeren, Peter Schmeichel, har derimot tvilt på overgangen.

- Jeg tror ikke han er en keeper United ser på. Jeg er sikker på at de heller vil satse på en mann som Pepe Reina. Du kan se på talent og unge, gode spillere, men du trenger en som kan gå inn og prestere i 80 prosent av kampene, sa Schmeichel til Manchester Evening News.

Det skuffet Lindegaard.

- Jeg har dessverre aldri møtt Peter Schmeichel, men han er et stort forbilde for meg. Derfor skulle jeg ønske at han så de samme kvaliteter i meg, som jeg så i ham. Men sånn er det, sier Lindegaard til Sporten.dk.

De Gea-rykter Samtidig skal United ifølge ryktene være interessert i Atletico Madrid-keeper David De Gea, en overgang som kan koste dem nærmere 150 millioner kroner.

Edwin van der Sar er blitt 40, og det er usikkert hvor lenge han vil bli stående mellom stengene. Dermed kan Lindegaard og De Gea blir Uniteds nye keeperduo, for kontrakten til Tomasz Kuszczak går ut etter sesongen.

I forkant av danskenes landskamp mot Tsjekkia i går (0-0), var Lindegaard usikker på hva den nærmeste framtida ville bringe.

- Jeg vet ikke om jeg har spilt min siste kamp for Aalesund, men planen min er å komme meg videre nå. Men man skal være en fandens dyktig keeper for å bli solgt i disse tider, så vi får se om jeg er det, sa han.

IKKE ENIGE: Anders Lindegaard må foreløpig vente på drømmeavtalen med Manchester United. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
IKKE ENIGE: Anders Lindegaard må foreløpig vente på drømmeavtalen med Manchester United. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer