Ble inspirert av Lance da han fryktet hjerneskade

Nå er Contador «sjefen» til Armstrong.

MAKTKAMP? Astanas Lance Armstrong sykler av torsdagens Tour-presentasjonspodium foran spanske Alberto Contador. Astana stiller et sterk lag i årets ritt, og mange lurer på om maktkamp mellom disse to kan bli en utfordring for team-ledelsen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bogdan Cristel
MAKTKAMP? Astanas Lance Armstrong sykler av torsdagens Tour-presentasjonspodium foran spanske Alberto Contador. Astana stiller et sterk lag i årets ritt, og mange lurer på om maktkamp mellom disse to kan bli en utfordring for team-ledelsen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Bogdan Cristel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I dag tråkker rytterne endelig i gang Tour de France, med tempoetappe gjennom gatene i Monaco.

En av dem med mest å revansjere denne gangen er nok Alberto Contador.

Spanjolen som tok sammenlagtseieren sist han fikk være med i 2007, var fortvilet da han som nysignert Astana-rytter ble erklært uønsket før fjorårets ritt.

- Dette er mitt ritt. Jeg drømmer om dette. Jeg hadde aldri trodd det skulle være mulig å ikke få være med i Tour de France. Vi er ikke invitert, hva kan vi gjøre? Dette er urettferdig, sa Contador.

Som i teorien ble snytt for en historisk Grand Tours-trippel, og i stedet måtte ta til takke med å gå til topps i «bare» Giro d'Italia og Spania Rundt i samme sesong.

I dag er han tilbake i det franske eventyret.

Kunne dødd av hjerneblødningFødt i Madrid blant tre brødre, brukte Alberto Contador femten år på å finne ut at det var sykling han hadde lyst til å drive med.

Klatreegenskapene ga ham kallenavnet Pantani, etter den italienske, og i 2003 tok han sin første seier som profesjonell syklist, en tempoetappe i Polen rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer