Falla om dagene før VM-åpningen: - Helt grusomt

Ble irritert over Skistad-hyping

Maiken Caspersen Falla går inn i VM i Oberstdorf som tittelforsvarer på sprinten, men er likevel ikke blant de største gullfavorittene. Sist gang hun var i denne situasjonen, ble hun irritert over hvordan Kristine Stavås Skistad ble framsnakket som et større norsk håp enn henne.

GNIST: Før forrige VM-sprint - i Seefeld i 2019 - ble Kristine Stavås Skistad løftet fram som et større norsk medaljehåp enn tittelforsvarer. Maiken Caspersen Falla. Det ga 30-åringen økt motivasjon til å vise hvem som er sprintdronninga. Før VM-sprinten i Oberstdorf er Falla nok igjen både tittelforsvarer og en outsider. Foto: Terje Pedersen / NTB
GNIST: Før forrige VM-sprint - i Seefeld i 2019 - ble Kristine Stavås Skistad løftet fram som et større norsk medaljehåp enn tittelforsvarer. Maiken Caspersen Falla. Det ga 30-åringen økt motivasjon til å vise hvem som er sprintdronninga. Før VM-sprinten i Oberstdorf er Falla nok igjen både tittelforsvarer og en outsider. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Linn Svahn er den nye sprintdronninga, mens også sprintess som Maja Dahlqvist, Jonna Sundling og Annamarija Lampic seiler opp som større favoritter til torsdagens VM-sprint i Oberstdorf enn dobbelt tittelforsvarer Maiken Caspersen Falla.

Med individuelt OL-gull og to individuelle VM-gull, samt tre ytterligere tre gull i lagsprint og stafett, i tillegg til tre sammenlagtseier i sprintcupen, er Maiken Caspersen Falla utvilsomt en av tidenes beste langrennssprintere.

30-åringen har imidlertid denne sesongen bare gått ett verdenscuprenn: 13. plassen på sprinten i Falun. Samtidig er hun en mester i å få ut det beste når det gjelder i mesterskap.

Etter at hun for alvor ble en av verdens beste, har Falla faktisk vunnet flere internasjonale gull enn NM-gull.

Det er neppe tilfeldig.

- Jeg må øve meg på å skru meg opp på sprintøkter og i renn som NM og på Beitostølen. Selv om jeg har lyst til å gjøre det bra og jeg føler at jeg er på hugget, blir ikke NM og Beitostølen viktig nok. Så kommer VM og alt det jeg har forberedt meg mot, som gir meg en annen modus til å gjøre det bra, sa Caspersen Falla i et intervju med Dagbladet gjort like før sesongstart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer