Spania - Norge, kl. 20.45 lørdag

Ble irritert på Solskjær

Mohamed Elyounoussi (24) er Norges dyreste fotballspiller. Ole Gunnar Solskjær er blant trenerne som har hatt innflytelse på ham: - Han kunne si ting som irriterte meg.

FORBEREDER SPANIA-KAMP: Mohamed Elyounoussi og Norge møter Spania i EM-kvalifiseringen lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
FORBEREDER SPANIA-KAMP: Mohamed Elyounoussi og Norge møter Spania i EM-kvalifiseringen lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

OLIVA (Dagbladet): Sammen med resten av fotballandslaget forbereder «Moi» kampen i EM-kvalifiseringen mot Spania lørdag. Den tidligere Sarpsborg-, Molde- og Basel-spilleren kommer fra en tøff tid i Southampton.

Den østerrikske manageren, Ralph Hasenhüttl (51), er ikke raus med spilletida. Og målene uteblir for klubben som ligger på 16. plass i Premier League.

- For første gang i karrieren går det litt imot meg. Det er nå jeg virkelig får testet meg, sier angrepsspilleren under palmene i Oliva.

Kontraster

Han kostet Southampton 190 millioner kroner da han ble kjøpt fra Basel i fjor sommer. Det gjør ham til Norges dyreste fotballspiller.

SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær har ledet Manchester United med suksess så langt. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær har ledet Manchester United med suksess så langt. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Moi» hadde Ole Gunnar Solskjær som trener i Molde i 2015 og 2016. Han var med på å forme 24-åringen. For tida befinner de to seg i hver sin ende av skalaen i Premier League. Mens Solskjær opplever en nærmest uvirkelig suksess, venter Elyounoussi på oppturen. Men han skjønner hvorfor manageren lykkes. Han har selv vært elev og vet hvilke knapper han trykker på.

Ikke overrasket

- Jeg er ikke overrasket over at Ole Gunnar har klart å snu trenden for Manchester United. Han sier de riktige tingene. Han skjønner hvordan han skal få ut det lille ekstra av spillerne.

Elyounoussi kommer med et eksempel. Molde lå under med 0-1 for Stabæk i 2016.

- Solskjær kunne si ting som trigget og irriterte meg. Det fikk meg til å vise meg enda mer fram. Jeg var vant til aldri å bli byttet ut. Men mot Stabæk tok han meg til side og sa at jeg skulle ut i løpet av de neste fem-ti minuttene. Det endte med at jeg scoret to mål og ble værende på banen, forteller han.

- Det irriterte meg at han ville bytte meg ut. Men resultatet ble at jeg stresset enda mer for å få mål. Og vi snudde kampen fra 0-1 til 2-1.

Elyounoussi tror det vil bryte ut kaos rundt United hvis Solskjær ikke får jobben permanent.

- Han er elsket av fansen. Klubben kommer til å få supporterne imot seg hvis de ikke ansetter Solskjær.

Trygg

«Moi» framstår som trygg og reflektert i sine uttalelser. Vi følger ham først på trening i Oliva, som ligger seks mil sør for Valencia. Det er her - på Estadio Mestalla - at slaget skal stå i morgen. Så møter vi ham ved bassengkanten.

Kanskje har den reflekterte framtoningen noe å gjøre med at han i vinter ble pappa til ei jente. Hun heter Amina. Når livet går imot på fotballbanen, får han fort andre ting å tenke på når han kommer hjem.

- Det er stort å bli pappa. Det er den største gaven du kan få. Jeg nyter det, sier han.

Klar

Det neste døgnet er det kampen mot Spania som teller. Også Sverige, Romania, Malta og Færøyene er i gruppa. Selv om han fra utsida kan virke kamprusten, melder Elyounoussi seg klar til å spille i 90 minutter.

- Jeg har sørget for at jeg er i god form. Men til sjuende og sist er det Lars Lagerbäck som tar ut laget, påpeker han.

- Spania, vi får virkelig prøvd oss. Om vi ikke vinner, har jeg tro på at vi kan ta med oss en bra prestasjon. Deretter møter vi Sverige på tirsdag. Det er kanskje enda viktigere at vi slår dem, sier Elyounoussi.