VISTE MUSKLER: Ole Einar Bjørndalen kom på fjerdeplass under dagens sprint i skiskytter-VM. Etterpå bøyde både gullvinner Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø seg i støvet over 39-åringens prestasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
VISTE MUSKLER: Ole Einar Bjørndalen kom på fjerdeplass under dagens sprint i skiskytter-VM. Etterpå bøyde både gullvinner Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø seg i støvet over 39-åringens prestasjon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

- Ble jævlig forbanna da Ole bomma på det siste skuddet

Gull-Emil forklarer hvorfor.

NOVE MESTO (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (27) gikk et superløp, og sikret det norske laget to gull av to mulige under årets VM i skiskyting.

- Det er selvfølgelig vanvittig deilig, jublet han etter å ha slått Martin Fourcade med 8,1 sekunder.

Svendsen fikk riktignok ingen umiddelbar gullfølelse etter målgangen.

Ventetiden i brakka i målområdet ble lang ettersom 27-åringen hadde startnummer 32 av de 136 startende - og han var ikke sikker på at han hadde vunnet før Ole Einar Bjørndalen bommet én gang på siste stående.

Det var imidlertid ikke glede, over selv å vinne gullet, som preget Svendsen da Bjørndalen bomma.

Det var sinne.

- Jeg ble jævlig forbanna da Ole bomma det siste skuddet. Det hadde vært utrolig artig hvis han hadde fått det til. Han har hatt en tung sesong, og han gjør et fantastisk løp i dag. Jeg må ta av meg hatten for ham. Når du har slitt såpass er det ikke bare-bare å komme tilbake, sier gullvinneren til Dagbladet.

- Kunne tatt sølv
Bjørndalen endte til slutt på den bitre 4. plassen, etter et gjennomsolid løp.

Svendsen har en vinnerskalle av de sjeldne, men hevder at han synes det hadde vært helt greit om Bjørndalen hadde henvist ham til sølv.

- Hadde det vært artig om han hadde tatt gullet fra deg?

- Ja, absolutt, selvfølgelig. Hvis noen slår meg så er det fortjent, og når det er Ole, som har slitt såpass denne sesongen og jeg har jo gull fra mix-stafetten... Å bli nummer to bak ham i dag hadde ikke hatt noe å si for meg.

Svendsen røper på pressekonferansen i ettermiddag at han er en drøm om å vinne seks gull i VM, men at han ikke ser på det som veldig realistisk.

Han forteller at han kommer til å fortsette hardkjøret på jaktstarten i morgen, og at han tror lagkompis Bjørndalen kan komme bakfra.

Hvis Ole går bra i morgen, og en av oss foran får en bom, så er han plutselig på pallen, sier han.

- Alt er mulig på jaktstarten
Bjørndalen var skuffa over at medaljen — og spesielt gullet — glapp, men er i hvert fall fornøyd med gjennomkjøringen.

GULLGUTT: Emil Hegle Svendsen gikk et fantomløp og sikret gullet i Tsjekkia i ettermiddag. Erkerival Martin Fourcade måtte ta til takke med sølvet. Foto: AP / NTB Scanpix
GULLGUTT: Emil Hegle Svendsen gikk et fantomløp og sikret gullet i Tsjekkia i ettermiddag. Erkerival Martin Fourcade måtte ta til takke med sølvet. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er ikke overraska over at det gikk såpass bra. Målet var å gjøre et bra løp, og det gjorde jeg. Alt må fungere for at man skal hevde seg i toppen, sier han og legger til:

- Jeg er i bra form. Jeg har fått trent 14 dager uten noe særlig plunder.

Bjørndalen kommer imidlertid ikke til å bruke veldig mye energi på å ergre seg.

På jaktstarten i morgen går han nemlig bare ut 19,9 sekunder bak Emil Hegle Svendsen. Det tilsvarer omtrent én strafferunde.

- Jeg gleder meg til i morgen.  Alt er mulig. Det er bare å gjøre en god jobb, så blir det bra, sier han.

Bjørndalens «payback»
Tarjei Bø, som endte på 18. plass etter to bom, er også ekstremt imponert over Bjørndalens løp i ettermiddag.

- Jeg er meget imponert over at han har komme tilbake. Det hadde jo vært kult om Ole hadde tatt det, og det hadde blitt dobbelt norsk. Det ser ut som om det er «payback-time» for ham.

- Kan han ta medalje på jaktstarten i morgen?

- Ja, sånn som han går nå har han like stor sjanse som meg og alle andre. Han ser ekstremt rå ut akkurat nå. Han er på skuddhold i morgen.

Stryningen var fornøyd med sitt eget løp, men innser at den stående skytingen ødela en topp-plassering.

- Det var et bra løp bortsett fra den skytinga. På stående tok vinden litt i kroppen, og jeg begynte å stresse. Jeg kjempa for lite. Jeg er litt irritert, men heldigivs tapte jeg ikke en medalje på det. Da hadde jeg aldri tilgitt meg selv, sier 24-åringen.