HETSET AV STJERNEN-FANS: Stavanger Oilers Tommy Kristiansen (t.h) ble sjikanert på det groveste under eliteseriekampen borte mot Stjernen søndag kveld. Her i duell med Vålerengas Jonas Oppøyen i en kamp tidligere i oktober. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
HETSET AV STJERNEN-FANS: Stavanger Oilers Tommy Kristiansen (t.h) ble sjikanert på det groveste under eliteseriekampen borte mot Stjernen søndag kveld. Her i duell med Vålerengas Jonas Oppøyen i en kamp tidligere i oktober. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

- Ble kalt sigøynerunge og jævla tater gjennom hele kampen

Oilers-spiller Tommy Kristiansen sjikanert på det groveste av Stjernen-fansen.

- Det er trist, vondt og det hører ikke hjemme i norsk hockey. Det er ren skjær rasisme, sa Tommy Kristiansen til Fredriksstads Blad etter søndagens eliteseriekamp mellom Stjernen og Stavanger.

Den tøftspillende Stavanger Oilers-spilleren kommer fra en taterfamilie, og er opprørt over at hans etniske bakgrunn blir gjenstand for ren, skjær mobbing. Spilleren valgte selv å forlate isen i tredje periode. Da hadde han fått nok av det han kaller rasistiske tilrop fra publikum i Stjernehallen.

- Skjellsordene haglet - Jeg var så sint og lei meg at jeg valgte å gå av før følelsene skulle ta overhånd. De må gjerne mislike meg. Men de bør ikke synke så dypt at de begynner å hetse min etniske bakgrunn. De vet at jeg kommer fra en taterfamilie, og skjellsordene haglet gjennom hele kampen. Det kom til og med folk ned i utvisningsboksen og slang rasistiske bemerkninger, sier Kristiansen.

Den tidligere Sparta-spilleren har en spillestil som av flere kan oppfattes som i overkant tøff, og han er ikke uvant med å være i begivenhetenes sentrum.
Rosenborg-spiller Joe Grimaldi pådro seg brudd i nakken etter å ha blitt taklet bakfra av Tommy Kristiansen 5. oktober.

Vil ta et oppgjør Men med rasistiske tilrop fra tribunen synes han sjikanen har gått for langt. Nå ønsker han og klubben å ta et oppgjør med tribunekulturen i norsk ishockey.

- Slik vil vi ikke ha det i norsk hockey. Alle i laget reagerte på det som foregikk under kveldens kamp, og de støtter meg 100 prosent. De vil ha slikt bort fra norske hockeyhaller.

Han kan forstå at hans spillestil ikke står høyt i kurs hos mange.

- Ja, og derfor tåler jeg at de misliker meg, og at de vil fyre meg opp. Jeg klarer å stå opp for meg selv, og har min spillestil som jeg dyrker. Men det forsvarer ikke at jeg skal bli trakassert som følge av min etniske bakgrunn, sier han til Fredriksstad Blad.

Stjernen beklager Stjernens daglige leder, Trond Magnussen, blir både lei seg og sint da han blir konfrontert med Tommy Kristiansens opplevelse i Stjernehallen.

- Slik vil vi ikke ha det. Jeg kommer til å ta kontakt med Tommy, og beklage på klubbens vegne, sier Magnussen, som lover intern oppvask.

OPPRØRT: Tommy Kristiansen ble norgesmester med Sparta i 2011. Nå spiller han for Stavanger Oilers, og vil ta et oppgjør med tribunekulturen i norsk ishockey etter å ha blitt hetset for sin etniske bakgrunn i kampen mot Stjernen søndag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
OPPRØRT: Tommy Kristiansen ble norgesmester med Sparta i 2011. Nå spiller han for Stavanger Oilers, og vil ta et oppgjør med tribunekulturen i norsk ishockey etter å ha blitt hetset for sin etniske bakgrunn i kampen mot Stjernen søndag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer