Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble kåret til årets beste i fjor - Nå legger Sawa opp

- Dette er slutten, sier hun.

LEGGER OPP: Homare Sawa, som ble kåret til årets kvinnelige fotballspiller i 2011, gir seg på det japanske landslaget med sølvmedalje fra London-OL. Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
LEGGER OPP: Homare Sawa, som ble kåret til årets kvinnelige fotballspiller i 2011, gir seg på det japanske landslaget med sølvmedalje fra London-OL. Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKI Vis mer

Homare Sawa, som ble kåret til årets kvinnelige fotballspiller i 2011, gir seg på det japanske landslaget med sølvmedalje fra London-OL.

33-åringen var blant de aller beste spillerne da Japan tok en overraskende triumf i fjorårets VM i Tyskland. Hun opplyser at hun vil fortsette karrieren på klubbnivå.

- Jeg har oppnådd det jeg kan og angrer ikke på valgte mitt, sa Sawa til avisen Nikkan Sports etter torsdagens 1-2-tap for USA i OL-finalen.

- Jeg har alltid ønsket et OL-gull. Men jeg har gitt alt, dette er slutten, sa kvinnen som fikk med seg fem VM, 186 kamper og 81 scoringer for Japan.

- For å være ærlig er det blitt krevende å være 100 prosent klar for treninger med Japan, både fysisk og på grunn av terminlisten. Nå har vi avsluttet med en medalje, så det er på tide å gi seg, la hun til.

Sawas scoringer var meget viktige for Japan-laget som tok seg til finalen og slo USA på straffesparkkonkurranse i 2011-VM. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media