Ble kåret til banens beste. Men premien ville han ikke ha

Egypt-keeper Mohamed El-Shenawy.

HOLDT URUGUAY TIL 0-1: Mohamed El-Shenawy Foto: AFP PHOTO / HECTOR RETAMAL
HOLDT URUGUAY TIL 0-1: Mohamed El-Shenawy Foto: AFP PHOTO / HECTOR RETAMAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble Egypt-keeper Mohamed El-Shenawy kåret til banens beste spiller, da han var mye av grunnen til at nordafrikanerne holdt VM-motstander Uruguay «bare» til 0-1. El-Shenawy vartet nemlig opp med flere praktredninger.

Den prisen ville han imidlertid ikke motta. Det bekreftet Egypt-troppens administrative leder Ihab Leheta søndag overfor nyhetsbyrået AP.

Grunnen er at det er ølmerket Budweiser som sponser bestemann-prisen, og trofeet banens beste spiller da får, representerer ølmerket. Og som muslim, hadde da El-Shenawy ikke behov for å ta imot prisen eller reklamere for Budweiser.

Det kan også by på problemer for VM-arrangøren utover i mesterskapet, da det tross alt finnes flere land der religionen stort sett er islam, som deltar i mesterskapet - blant annet Saudi-Arabia og Iran. Også store stjerner som Paul Pogba og Mesut Özil er muslimer.

I Premier League var premien for å være banens beste spiller en stund champagne. Det måtte de slutte med, da de også støtte på problemer. Manchester City-stjerna Yaya Toure var blant dem som takket nei.

- Jeg har alltid holdt meg unna alkohol. Alle som kjenner meg eller har fulgt med på fotball, har sett at jeg ikke vil motta alkohol etter kamp, fordi jeg er dedikert til religionen min, har han uttalt, ifølge The Independent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer