Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

George Weah er Liberias 25. president

Ble kåret til verdens beste fotballspiller - slik ble han president

George Weah hadde en strålende fotballkarriere, og spilte i klubber som PSG, Milan og Chelsea. Mandag ble han tatt i ed som Liberias nye president. - Det er vanvittig kult, sier tidligere lagkamerat Alf-Inge Håland.

PRESIDENT: George Weah sammen med tidligere president, Ellen Johnson Sirleaf, underinnsettelsen. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO
PRESIDENT: George Weah sammen med tidligere president, Ellen Johnson Sirleaf, underinnsettelsen. Foto: AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO Vis mer

(Dagbladet): Etter at han la fotballskoene på hylla i 2003, har Weah beveget seg over i politikken. Allerede to år etter karriereslutt forsøkte han seg som presidentkandidat.

I 2005 ble det tap, mye på grunn av mangelen på politisk erfaring. Det faktum at han selv hadde droppet ut av skolen for å satse på en karriere innen fotballen, ble brukt mot ham i valgkampen.

Ellen Johnson Sirleaf vant valget, og ble Afrikas første kvinnelige statsleder.

Weah tok til seg kritikken han fikk om manglende erfaring, og brukte de neste årene på å dra til USA for å studere økonomi, og for å bygge seg opp politisk erfaring.

I 2011 stilte han igjen til valg. Denne gang som visepresident for Winston Tubman. Også denne gangen ble det tap. Sittende president Ellen Johnson Sirleaf trakk det lengste strået, og Weah måtte skuffet innse nok et nederlag.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?