Ble kastet ut

Lillehammer-kaptein Timo Laituri (31) har fått fire kampers karantene for uttalelser til media om klubbens skakkjørte økonomi. I går kveld satt han på tribunen da hjemmelaget tapte tosifret mot Vålerenga i Kristins Hall.

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Jeg er kastet ut, og får ikke spille mer. Grunnen er uttalelser jeg har kommet med i media. Hvis det skal være så liten ytringsfrihet i klubben, vet jeg ikke om lederne har havnet på rett hylle, sier Timo Laituri til Dagbladet.

I romjula hadde han tilbud fra en østerriksk 2.divisjonsklubb, men LIK-styret nektet ham å reise. Samtidig fikk spillerne beskjed om at de ikke trengte å bekymre seg for økonomien.

Halv lønn

31. januar kom sjokket. Da fikk Laituri og 14 andre LIK-spillere ultimatum fra klubben: Enten godtar dere 60 prosent lønnskutt, eller dere blir sagt opp med én måneds oppsigelsesfrist. Ingen av spillerne godtok oppsigelse, og overlot saken til NISO.

- Nå må vi bare avvente situasjonen, og sette vår lit til at NISO ordner opp. I januar har vi bare fått halv lønn, sier Timo Laituri.

- Heldigvis har kona mi jobb, mens jeg selv er ansatt som arbeidsleder ved sysselsettingen i Lillehammer kommune ved siden av hockeyen, sier kapteinen med nærmere 350 kamper i LIK-drakta.

NISO mener at oppsigelsene er ulovlige, og krever at spillerne skal stå i stillingene sine til saken kommer opp i rettsapparatet. LIK står på at klubben ikke har gjort noe galt ved å si opp 15 av spillerne (Timo Laituri, Jyrki Poikalainen, Tobias Thermell, Glenn Detulleo, Sami Salonen, Marius Odne, Nicklas Nordqvist, Magnus von Schantz, Matthias Holmstedt, Tommy Andersen, Per Martinsen, Per Olav Skarpjordet, Anders Høgberg, Lars S. Moe og Morten Strankstad.

- Sjokkert

- Jeg er sjokkert over Lillehammer, som har kjørt et slikt løp. Vi ønsket å bidra til at klubben kunne leve videre, men LIK var ikke villig til å forhandle da vi møttes onsdag kveld. På spørsmål om spillerne ville få resten av januarlønna, lønn i oppsigelsestida og feriepenger, var svaret fra klubben nei, sier NISO-leder Morgan Andersen til Dagbladet.

For LIK betyr lønnsutgiftene til spillerne, inkludert skatter og avgifter, rundt 300000 kroner i måneden. Desember i fjor var en svært dårlig måned for økonomien i klubben. 31. januar kom oppsigelsesbrevene.

På spørsmål om LIK frykter konkurs, svarer leder i hovedstyret Thorbjørn Hansen:

- Drar denne saken ut og vi får lønnsplikt, vil det bli en vanskelig situasjon for oss.

Men vi står på oppsigelsen av spillerne.

- Tragisk

Sportslig leder Stein-Egil Skogvang sier at det som nå skjer i klubben, er like tøft og tragisk for lederne som for de oppsagte spillerne.

- Ingen ønsker det som nå skjer. Viljen er der, men det har ikke vært rom til å forhandle, sier Stein-Egil Skogvang.

Gårsdagens kamp mot serieleder Vålerenga virket som et pliktløp i store perioder. Ifølge lagkaptein Jyrki Poikalainen var Timo Laituri sterkt savnet på hjemmelaget.

- Timo er en kanonkille som vi savner enormt. Den økonomiske situasjonen vil jeg ikke uttale meg om til pressen. Det som skjer, holder vi innad i klubben, sier Jyrki Poikalainen etter 3- 11.

VIF-spilleren Øystein Olsen ble kampens forgrunnsfigur med fire mål. Vålerenga vant skuddstatistikken 43-29.

KARANTENE: Lagkaptein og tillitsmann Timo Laituri sa det han mente om økonomien i Lillehammer, og fikk fire kampers karantene av klubbledelsen. I går fulgte han hjemmekampen mot Vålerenga fra tribunen. <!--FOTO-->