«Let's go Brandon»:

Ble kjendis etter misforståelse

Etter Nascar-løpet har Brandon Brown (28) blitt et Maga-symbol.

OVERRASKET: Brandon Brown er blitt en snakkis i USA etter en misforståelse der rop fra fansen står i sentrum.  Foto: NTB

OVERRASKET: Brandon Brown er blitt en snakkis i USA etter en misforståelse der rop fra fansen står i sentrum.

Foto: NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Brandon Brown tok sin aller første seier i Nascar Xfinity Series, var det få som kunne forutse hva som ville skje i ettertid.

Han ledet løpet lenge, og et par runder før slutt ble det avsluttet etter at flere sjåfører, inkludert Brown, mente det var altfor mørkt til å fortsette løpet.

Vinneren ble naturligvis intervjuet etter seieren, og under seansen oppsto det en litt spesiell situasjon som nå skaper storm i USA.

NBC-reporter Kelli Stavast tok en prat med 28-åringen foran tusenvis av brølende tilskuere, og midt i et spørsmål bryter hun ut:

- De roper «Let's go Brandon».

Spesielt oppmerksomme seere skjønte tidlig at det ikke var Brown som ble heiet fram av tilskuerne, men at de heller ropte noe helt annet:

«Fuck Joe Biden»

Nå har Donald Trumps fanskare og den politiske høyresiden i USA adoptert det tilsynelatende uskyldige heiaropet «Let's go Brandon».

Frasen har blitt gjort om til en skjult måte å vise avsky og misnøye med den amerikanske presidenten.

Selv Trumps sønn Donald Trump Jr. har slengt seg på, samt en rekke høytstående republikanere, deriblant Ted Cruz.

Nylig kom det fram at en pilot er under etterforskning etter å ha brukt frasen under en flyging.

Det har også blitt lagd sanger som har tatt av på nettet, og en av dem har i skrivende stund nesten en halv million visninger på YouTube.

Brown har ikke kommentert situasjonen selv, utover en tweet hvor han tilsynelatende tar avstand fra den politiske meningen:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer