Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble kjent som «Danmarks tennisbabe» etter dette bildet

Nå forteller Malou Ejdesgaard hva som egentlig skjedde da bildet ble tatt.

BLE EN HIT I DANMARK: Malou Ejdesgaard fikk mye oppmerksomhet etter dette bildet. Foto: NTB Scanpix
BLE EN HIT I DANMARK: Malou Ejdesgaard fikk mye oppmerksomhet etter dette bildet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det en lang vei opp fra Malou Ejdesgaard til venninne og tennisstjerne Caroline Wozniacki, men Ejdesgaard, som på sitt beste var rangert som nummer 717 i verden, vil for alltid bli husket i tennisverden.

Hun var et stort talent, og spilte og trente sammen med nevnte Wozniacki i ungdomsåra. De to fikk et godt vennskap, og flere aviser har omtalt dem som bestevenner.

Malou Ejdesgaard var sist i medias søkelys da Caroline Wozniacki ble dumpet på brutal måte av tenniskjæresten Rory McIlroy.

Glemte sport-bh-en

Men, nok om det. Ejdesgaards tenniskarriere fikk en brutal slutt da hun ødela korsbåndet. Hun var et stort talent på den tida. 17 år gammel var hennes beste plassering på verdensrankeringen er 717, noe hun fikk samme året som hun blant annet spilte doubleturneringer sammen med Wozniacki.

GODE VENNER: Caroline Wozniaki (bildet) og Malou Ejdesgaard. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Caroline Wozniaki (bildet) og Malou Ejdesgaard. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men før karrieren ble slutt, rakk Ejdesgaard å skrive seg inn dansk tennishistorie. Det skjedde i Farum i 2010. Ejdesgaard skulle spille sin første WTA-turnering på dansk jord. Med seg i doubleturneringen hadde hun nevnte Wozniacki.

For det var Ejdesgaard som skulle stjele fokuset i denne tennisturneringen. I dagene som fulgte ble hun bare kalt "Danmarks tennis-babe" på grunn av bildet i toppen av denne saken.

Til danske Ekstra Bladet, gjengitt i BT, har hun nå valgt å snakke ut om bildene som ble tatt av henne under WTA-turneringen.

- Historien bak bildene, som folk utrolig nok husker fortsatt, er at jeg glemte sports-bhen min den dagen. Jeg pleier vanligvis aldri å glemme noe, men det skjedde den dagen. Da jeg oppdaget hva som hadde skjedd, tenkte jeg: Oi, dette blir vanskelig. Det kommer til å være fotografer her og alt.

Hun fortsetter:

- Men jeg hadde rett og slett ikke tid til å hente den, så jeg måtte bare spille i den jeg hadde på meg fra før, sier hun til Ekstra Bladet.

Ny karriere

Ejdesgaard, som tidligere i år ble ferdig med en sykepleierutdannelse og jobber på et akuttmottak, forteller at hun fortsatt syns det er morsomt å fortelle historien om bildet.

Og selv om tenniskarrieren aldri tok helt av, har hun mange gode minner. Ejdesgaard fungerer også som ekspert for danske medier når de har tennisspørsmål.

- Det kan godt hende at jeg aldri kunne bli nummer en i tennis, men nå har jeg blitt en veldig god sykepleier. Kanskje jeg er nummer en her? Sier hun til Ekstra Bladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!