Ble kjøpt fra ukjent japansk klubb for 262 000 kroner

Nå er Shinji Kagawa verdt 165 millioner og nærmer seg overgang til Manchester United.

PÅ VEI TIL PREMIER LEAGUE: Shinji Kagawa er nær en overgang til Manchester United.  Foto: Reuters / Ina Fassbender / NTB Scanpix
PÅ VEI TIL PREMIER LEAGUE: Shinji Kagawa er nær en overgang til Manchester United. Foto: Reuters / Ina Fassbender / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Shinji Kagawa har vært en sentral brikke i Borussia Dortmunds suksess de siste to årene, men det meste tyder på at den 1.72 meter høye japaneren er tapt for «Die Schwarzgelben» neste sesong.

Både tyske og engelske medier melder at Kagawa blir klar for Manchester United i løpet av de neste dagene. Overfor BBC sier Dortmund-direktør Michael Zorc at «en avtale er nær».

- Jeg tror det går gjennom om ikke mange dagene. Han har selv sagt han vil spille for United, og klubbene virker å være enige. Nå er det bare underskriften som mangler. Han er med landslaget nå, men når han kommer tilbake tipper jeg det går gjennom, sier Eurosports Bundesliga-kommentator Vebjørn Buen til Dagbladet.

Kostet «småpenger» Kagawa ble hentet til Borussia Dortmund fra den japanske klubben Cerezo Osaka for omtrent 375 000 kroner. Ifølge The Guardian betaler Manchester United 165 millioner kroner for å hente ham til Old Trafford.

- Det er en morsom historie, for han kom jo fra et ukjent lag i Japan og ingen hadde hørt om han før. Det tok noen kamper, men folk så raskt at han hadde kvaliteter. Han tok nivået veldig fort, og spilte seg raskt inn på laget, sier Buen.

Kagawa har allerede hatt samtaler med Alex Ferguson, som var på tribunen da Dortmund slo Bayern München i den tyske cupfinalen tidligere denne måneden. Kagawa scoret kampens første mål etter bare tre minutter, og noterte seg også for en målgivende pasning.

INTERESSERT: Alex Ferguson henter trolig Borussia Dortmunds Shinji Kagawa i løpet av sommeren. Foto: Reuters / Nigel Roddis
INTERESSERT: Alex Ferguson henter trolig Borussia Dortmunds Shinji Kagawa i løpet av sommeren. Foto: Reuters / Nigel Roddis Vis mer

- Det var godt å møte ham og faktisk snakke med ham. Han sa noen hyggelige ting til meg, sa Kagawa etter kampen.

Tilpasningsdyktig Kagawa tok som tidligere nevnt nivået i Bundesliga raskt. Eurosport-Buen tror japaneren også vil tilpasse seg raskt til Premier League-nivået.

- Jeg tror han vil gjøre det veldig bra i Premier League. En kan selvfølgelig aldri være 100 prosent sikker, men måten han slo til i Dortmund på tyder på at han er tilpasningsdyktig, sier Buen.