REISTE RUNDT OG SATSET. En tidligere storkommisjonær i Oslo fortalte i retten i går, at han reiste rundt og leverte spill for store beløp på de to fotballkampene som er mistenkt for kampfiksing. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
REISTE RUNDT OG SATSET. En tidligere storkommisjonær i Oslo fortalte i retten i går, at han reiste rundt og leverte spill for store beløp på de to fotballkampene som er mistenkt for kampfiksing. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

- Ble kontaktet en måned før kampene om spill for 70.000 kroner

Tidligere storkommisjonær formidlet satsingen.

OSLO TINGRETT (Dagbladet): En stor tippekommisjonær i Oslo som tidligere var siktet i kampfiksingssaken, fortalte at han ble kontaktet allerede en måned før de to kampene ble spilt 24. juni 2012 av en person som ønsket å satse stort.

Den tidligere storkommisjonæren vitnet onsdag, og fortalte at han ble kontaktet av en spiller i Sverige som ønsket å satse 70.000 kroner på Langoddsen og kombinasjonen at Follo skulle tape mot Østsiden. Og at Asker skulle tape mot Frigg.

- Jeg husker det veldig godt, fordi jeg var på en fast guttetur til Solvalla. Det er alltid den siste helgen i mai. Og jeg vet hvor jeg befant meg i Stockholm, da jeg mottok telefonen, fortalte vitnet.

Kvoten til Norsk Tippping på en enkel kombinasjon eller kamp var 15.000 kroner i 2012.

Den norske tippekommisjonæren fortalte i retten at han formidlet spill for de gjenstående 55.000 kronene kampdagen 24. juni.

Nektet spill Den tidligere storkommisjonæren fortalte at mye av inntektene hans var basert på noen storspillere i kundemassen som han kjente godt.

Men denne dagen 24. juni 2012 hadde det også vært fremmede innom butikken for å spille på de to kampene. Vedkommende hadde med seg en ferdigutfylt kupong med denne kombinasjonen. Det var en ansatt i butikken som hadde snakket med vedkommende, men spillet kunne ikke leveres, da kvoten i butikken allerede var oppbrukt. Den tidligere storkommisjonæren mente at vedkommende ønsket å spille for mellom 10 og 15.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men da var spillkvoten allerede blitt fylt opp på denne kombinasjonen av den svenske spilleren og spillet kunne ikke gjennomføres.

Stusset - Jeg hadde søndagsfri 24. juni. Jeg fulgte med på tekst-TV og så at Follo ledet 3-0, men at laget tapte 3-4. Det syntes jeg var rSart. Jeg ringte en kompis i Follo og spurte hva søren som hadde skjedd. Men jeg fikk bare til svar at alt gikk galt og målene bare rant inn. Og at alt var i orden. Det skjer jo mye rart i spillverden, slo jeg meg til ro med, forklarte vitnet.

- Kombinasjonen telefonoppringningen og det merkelige resultatet fikk meg til å lure, forklarte vitnet til aktor.

Stengte butikken Vitnet som tidligere var en av de aller største kommisjonærene i Norge, fortalte at politiet kom og teipet igjen hele butikken etter at mistanken ble rettet mot de to fotballkampene Østsiden-Follo og Asker Frigg var fikset.

Vitnet har mistet sin kommisjonæravtale med Norsk Tipping, men håper å få forhandlet fram en ny.