REISTE RUNDT OG SATSET. En tidligere storkommisjonær i Oslo fortalte i retten i går, at han reiste rundt og leverte spill for store beløp på de to fotballkampene som er mistenkt for kampfiksing. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
REISTE RUNDT OG SATSET. En tidligere storkommisjonær i Oslo fortalte i retten i går, at han reiste rundt og leverte spill for store beløp på de to fotballkampene som er mistenkt for kampfiksing. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

- Ble kontaktet en måned før kampene om spill for 70.000 kroner

Tidligere storkommisjonær formidlet satsingen.

OSLO TINGRETT (Dagbladet): En stor tippekommisjonær i Oslo som tidligere var siktet i kampfiksingssaken, fortalte at han ble kontaktet allerede en måned før de to kampene ble spilt 24. juni 2012 av en person som ønsket å satse stort.

Den tidligere storkommisjonæren vitnet onsdag, og fortalte at han ble kontaktet av en spiller i Sverige som ønsket å satse 70.000 kroner på Langoddsen og kombinasjonen at Follo skulle tape mot Østsiden. Og at Asker skulle tape mot Frigg.

- Jeg husker det veldig godt, fordi jeg var på en fast guttetur til Solvalla. Det er alltid den siste helgen i mai. Og jeg vet hvor jeg befant meg i Stockholm, da jeg mottok telefonen, fortalte vitnet.

Kvoten til Norsk Tippping på en enkel kombinasjon eller kamp var 15.000 kroner i 2012.

Den norske tippekommisjonæren fortalte i retten at han formidlet spill for de gjenstående 55.000 kronene kampdagen 24. juni.

Nektet spill Den tidligere storkommisjonæren fortalte at mye av inntektene hans var basert på noen storspillere i kundemassen som han kjente godt.

Men denne dagen 24. juni 2012 hadde det også vært fremmede innom butikken for å spille på de to kampene. Vedkommende hadde med seg en ferdigutfylt kupong med denne kombinasjonen. Det var en ansatt i butikken som hadde snakket med vedkommende, men spillet kunne ikke leveres, da kvoten i butikken allerede var oppbrukt. Den tidligere storkommisjonæren mente at vedkommende ønsket å spille for mellom 10 og 15.000 kroner.

Men da var spillkvoten allerede blitt fylt opp på denne kombinasjonen av den svenske spilleren og spillet kunne ikke gjennomføres.

Stusset - Jeg hadde søndagsfri 24. juni. Jeg fulgte med på tekst-TV og så at Follo ledet 3-0, men at laget tapte 3-4. Det syntes jeg var rSart. Jeg ringte en kompis i Follo og spurte hva søren som hadde skjedd. Men jeg fikk bare til svar at alt gikk galt og målene bare rant inn. Og at alt var i orden. Det skjer jo mye rart i spillverden, slo jeg meg til ro med, forklarte vitnet.

- Kombinasjonen telefonoppringningen og det merkelige resultatet fikk meg til å lure, forklarte vitnet til aktor.

Stengte butikken Vitnet som tidligere var en av de aller største kommisjonærene i Norge, fortalte at politiet kom og teipet igjen hele butikken etter at mistanken ble rettet mot de to fotballkampene Østsiden-Follo og Asker Frigg var fikset.

Vitnet har mistet sin kommisjonæravtale med Norsk Tipping, men håper å få forhandlet fram en ny.