Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble kuttet opp av skøyta til lagkamerat

Blodet sprutet på isen da Richard Zednik ble truffet av ei skøyte i NHL.

(Dagbladet.no) Richard Zednik klarte selv å skøyte bort til innbytterbåsen, mens han holdt seg til høyre siden av nakken.

Blodet sprutet og det var et langt rødt spor etter ham på isen.

Da han kom fram til boksen falt han i armene på en av Panthers-trenerne.

Operert i natt

Uhellet skjedde midt i tredje periode, i nattas NHL-kamp mellom Florida Panthers og Buffalo Sabres. Panthers-spiller Olli Jokinen ble taklet av Clarke MacArthur og han falt med hodet først mot isen. Høyrebeinet hans gikk rett opp og traff lagkamerat Zednik på høyresida av nakken.

Slovaken kom seg til benken, hvor treneren raskt fikk lagt et håndkle rundt det dype såret for å stoppe blødningen. Han hadde da allerede mistet mye blod, som hadde sprutet ned på isen.

• Se video av hendelsen på ESPNs hjemmeside

I natt ble han operert på Buffalo General Hospital og tilstanden hans er nå stabil.

LANGT BLODSPOR: Jaroslav Spacek i Buffalo Sabres skøyter forbi blodsporet Richard Zednik etterlot seg på isen. Foto: AP
LANGT BLODSPOR: Jaroslav Spacek i Buffalo Sabres skøyter forbi blodsporet Richard Zednik etterlot seg på isen. Foto: AP Vis mer

- Operasjonen var vellykket og han hviler nå på sykehuset, sier Panthers-talsmann Brian Goldman ifølge nyhetsbyrået AP.

Rystet

Det ble et opphold på 15 minutter som følge av skaden, og kampledelsen vurderte også å stoppe den.

- Vi skulle aldri ha avsluttet denne kampen. Jeg så reprisen av hendelsen, og at det var min skøyte som traff ham. Jeg tror vi alle var i sjokk. Jeg har ikke sett noe liknende og det var helt forferdelig, sier uheldige Jokinen.

Aller helst skulle han ønske han kunne satt seg i ambulansen sammen med kameraten.

- Jeg tror ikke noen av oss tenkte på hockey de siste minuttene. Hvis det hadde vært opp til meg hadde jeg dratt til sykehuset med ham.

Justin Copertino i Panthers sier at klubben i natt norsk tid ordnet et charterfly til Zedniks kone Jessica, slik at hun kunne fly fra Florida til Buffalo.

Andre skøyteskaden i helga

image: Ble kuttet opp av skøyta til lagkamerat

NHLs visepresident Colin Campbell deltok i diskusjonene om kampen skulle settes i gang igjen. I en uttelelse etter kampen opplyser NHL at de bestemte å fullføre kampen da de fikk informasjon om at tilstanden til Zendik var stabil.

- Tankene og bønnene til NHL-familien går til Richard Zednik, hans kjære, lagkameratene og Florida Panthers-organisasjonen, skriver NHL i en uttalelse.

- Jeg kan godt forstå at de ville avlyse kampen. Det var ikke mye som ble sagt på benken - alle var bare bekymret for Richard, sier Buffalo-trener Lindy Ruff. Hans gutter vant kampen 5-3.

Nattas uhell er ikke veldig ulikt det som rammet Sabres-spiller Clint Malarchuk for 19 år siden. Han ble også truffet av ei skøyte og måtte sy over 300 sting. To uker etter skaden spilte han igjen.

- Jeg var ikke her da Malarchuch ble skadd, men jeg har sett episoden på tv. Dette ga oss ekle minner om det som skjedde den gangen, sier Ruff ifølge NHL.com.

Tidligere i helga ble NHL-dommer Pat Dapuzzo truffet av skøyta til Philadelphia Flyers-forward Steve Downie og han måtte sy flere sting.

HANDLET RASKT:</B> TIl tross for store smerter klarte slovaken selv å komme seg til innbytterbenken.
STOPPET BLØDNINGEN: En Panthers-trener la raskt et håndkle rundt nakken til Richard Zednik.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media