Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble latterliggjort og kritisert. Nå forklarer han hvorfor han stemte som han gjorde

Hodgsons topp tre til Ballon D'Or.

KRITISERT: Da Englands landslagssjef Roy Hodgson skulle stemme på sine favoritter til Ballon D'Or, stemte han på Javier Mascherano, Phillipp Lahm og Manuel Neuer. Det vakte oppsikt. Foto: AP Photo/Scott Heppell
KRITISERT: Da Englands landslagssjef Roy Hodgson skulle stemme på sine favoritter til Ballon D'Or, stemte han på Javier Mascherano, Phillipp Lahm og Manuel Neuer. Det vakte oppsikt. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo ble mandag kåret til verdens beste fotballspiller, og vant avstemningen klart med 38 prosent av stemmene.

Utvelgelsen av verdens beste spiller skjer ved at trenerne, landslagskapteinene og representanter fra media i alle Fifa-landene stemmer over hvem de mener gjør seg fortjent til tittelen.

Englands landslagssjef Roy Hodgson satte Barcelona-spiller Javier Mascherano øverst på sin liste, og fant ikke plass til verken Ronaldo eller Lionel Messi. Det ble mottatt med kritikk og latterliggjøring.

Hyllet VM-innsatsen Nå forklarer Hodgson overfor britiske Telegraph hvorfor han stemte som han gjorde.

Avisa skriver at Hodgson tenkte at hans ene stemme ikke ville ha noen avgjørende innflytelse på hvem som vant konkurransen. Så istedenfor å stemme på soleklare favoritter som Ronaldo og Messi, valgte han å stemme på de han syntes gjorde en god innsats under VM i sommer.

Da stemte han altså på Javier Mascherano, i tillegg til Bayern München-spillerne Philipp Lahm og Manuel Neuer. Neuer havnet på tredjeplass i kåringen.

Latterliggjort Hodgsons valg fikk altså kraftig gjennomgå på sosiale medier i går.

«Jeg ser at Roy Hodgson stemte: 1 Mascherano 2 Lahm 3 Neuer. Du må bare elske hans sans for humor», skriver Gary Lineker på Twitter.

En annen som morer seg med Hodgsons valg er BBC-ekspert og tidligere Premier League-stjerne Robbie Savage.

«Jeg klør meg fortsatt i hodet over at Roy Hodgson ikke har med Messi eller Ronaldo i sin topp tre. Virkelig? Lykke til i EM, England», skriver Savage.

HODGSONS FAVORITT: Javier Mascherano. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO
HODGSONS FAVORITT: Javier Mascherano. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO Vis mer