Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skaden til Jonas Deumeland

Ble liggende i flere minutter: - Fotballen blir veldig lite viktig

Dramatikk i kveldens eliteserierunde. Heldigvis var det ikke brudd.

SKADE: Starts keeper Jonas Deumeland skadet i søndagens eliteseriekamp på Marienlyst stadion.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SKADE: Starts keeper Jonas Deumeland skadet i søndagens eliteseriekamp på Marienlyst stadion. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset og Start måtte dele poengene på Marienlyst stadion søndag. Kevin Kabran scoret først for Start i første omgang, men det holdt ikke for gjestene. Ti minutter før slutt redder Glesnes hjemmelaget, og lagene måtte seg fornøyd med poengdeling.

Det var derimot ikke det som var det mest dramatiske denne søndagen. Jonas Deumeland lå i femten minutter på kunstgresset på Marienlyst stadion, etter duell med lagkamerat Eirik Wichne.

- Kanskje han fikk en nakkesleng eller noe. Jeg fikk kontakt med ham før han gikk ut, så han var bevisst, og alt gikk for så vidt greit. Og så har jeg hørt at han får god behandling nå, så jeg håper det går fint med ham, sa Wichne til VG.

Deumeland hastet til sykehuset etter krasjet, men ifølge TV 2 ble det ikke funnet noe brudd. Keeperen må likevel tilbringe noen timer på observasjon, før han eventuelt blir utskrevet. Han må også foreta CT-skanning.

Godsets lege Erik Dag Knudsen var til stede da hendelsen fant sted. Ifølge legen hadde Deumeland symptomer fra nakke, rygg og følte seg kvalm, men at det gikk bedre da han fikk tildelt nakkekrage.

- Han hadde ingen lammelser og var uten symptomer av farlig art da han reiste herfra. Jeg er optimist, men vi tar ingen sjanser, sier han til VG.

Kolliderer

Tre minutter før ordinær tid gikk Starts keeper, Jonas Deumeland, ut for å fange ballen. Deumeland kolliderte med Wichne akkurat da han skulle ta kula, og begge ble liggende nede.

Deumeland ble liggende i flere minutter, og måtte få hjelp av en haug med helsepersonell. Kampen ble blåst i gang igjen i 105. minutt.

Deretter ble han fraktet ut på båre. Sju minutter ble lagt til i kveldens kamp, grunnet skaden til Deumeland.

Kjetil Rekdal, som nylig tok over som Start-trener, uttalte seg om situasjonen til Eurosport.

- Jeg vet ikke eksakt hva det er, men det er ikke sånn man ønsker å se, verken med egne eller andre spillere på banen, sier Start-trener Kjetil Rekdal.

Deumeland fikk tildelt nakkekrage og ble kjørt direkte til sykehuset med ambulanse.

- Fotballen blir veldig lite viktig. Vi får håpe det går bra, men jeg har ikke fått en analyse av hva konkret det er. Vi krysser fingrene og håper at det ikke er noe veldig alvorlig, fortsetter Rekdal.

Fakta

Kampen endte 1-1.

Strømsgodsets Kristoffer Tokstad fikk se det gule kortet. For Start fikk Jonas Deumeland og Afeez Aremu gult kort.

Kristoffer Hagenes var kampleder. 5922 tilskuere hadde tatt turen.

Strømsgodset spiller neste kamp mot Rosenborg 26. august, og Start møter Odd dagen etter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!