ALVORLIG: PSV-målvakt Przemyslaw Tyton ble liggende i over ti minutter etter sammenstøtet med Timothy Derijck, før han ble båret av banen. Også Derijck måtte ha behandling.Foto: SCANPIX/AFP/ANPTOUSSAINT KLUITERS
ALVORLIG: PSV-målvakt Przemyslaw Tyton ble liggende i over ti minutter etter sammenstøtet med Timothy Derijck, før han ble båret av banen. Også Derijck måtte ha behandling.Foto: SCANPIX/AFP/ANPTOUSSAINT KLUITERSVis mer

Ble liggende livløs på gresset i over ti minutter

PSV-keeper Przemyslaw Tyton sparket bevisstløs av lagkamerat.

(Dagbladet): Det tradisjonsrike rivaloppgjøret mellom PSV Eindhoven og Ajax ble avbrutt i nesten et kvarter i ettermiddag, etter et grusomt sammenstøt mellom PSV-keeper Przemyslaw Tyton og lagkamerat Timothy Derijck.

Begge gikk etter et innlegg fra høyre i første omgang, og Derijk skled med beina først rett inn i hodet på målvakten, som tilsynelatende mistet bevisstheten umiddelbart.

Spillerne rundt skjønte med en gang at dette var alvorlig, og gestikulerte mot sidelinja for å få båre inn på banen så fort som mulig.

Den polske målvakten ble deretter liggende i over ti minutter, fortsatt uten å bevege på seg, mens det medisinske apparatet ga ham behandling på gresset.

Ved bevissthet
Til slutt ble Tyton båret av banen på båre, med nakkestøtte, og rett inn i en ventende ambulanse.

Det er foreløpig ikke kjent om skaden er så alvorlig som det kunne se ut, men polakken skal nå ha kommet til bevissthet igjen.

Også Timothy Derijck ble liggende med smerter i kneet etter det kraftige sammenstøtet med sin egen målvakt.

Danske skadet
Ajax' danske back Nicolai Boilesen måtte forøvrig også forlate banen på båre i første omgang av kampen i dag.

Boilesen, som storspilte mot Norge i Parken, skal ifølge Ekstra Bladet ha pådratt seg en lårskade, og kan være usikker med tanke på de viktige EM-kvalikkampene mot Kypros og Portugal.

Kampen mellom PSV Eindhoven og Ajax endte til slutt 2-2.