LANG VENTETID: Først 31 år etter at de vant U17-VM i fotball i 1986, har de nigerianske vinnerne fått betaling som lovet. Foto: NTB Scanpix
LANG VENTETID: Først 31 år etter at de vant U17-VM i fotball i 1986, har de nigerianske vinnerne fått betaling som lovet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ble lovet betaling etter seier, så gikk det 31 år: - Jeg trodde aldri at denne dagen skulle komme

Etter at Nigeria vant U17-VM i fotball i 1986.

Først 31 år etter at de vant U17-VM i fotball i 1986, har de nigerianske vinnerne fått betaling som lovet.

Det forteller lagets kaptein Nduka Ugbade. De nigerianske ungguttene slo Tyskland 2-0 i finalen i 1985.

31 år på etterskudd har hver av spillerne fra vinnerlaget fått utbetalt rundt 95.000 kroner hver.

Nigeria var den første nasjonen fra Afrika til å vinne denne turneringen, og for seieren ble de lovet store gaver, gratis utdanning og ulike stipendiater, aksjer i solide selskaper, samt et bosted.

Men belønningen kom aldri. Den gang i 1985 var landet styrt av et militært diktatur under ledelse av Muhammadu Buhari, men han kunne aldri oppfylle sine lovnader fordi han ganske raskt ble avsatt gjennom et kupp.

Nå er Buhari tilbake igjen i førersetet som sivilt valgt president, og sist måned inviterte han U17-vinnerne til sin presidentresidens i hovedstaten Abuja.

Da kom han med lovnader om å innfri sine løfter fra 31 år tilbake

Ugbade, som nå er blitt 46 år gammel og som er trener for landets U20-landslag, sier at de lovede pengene endelig er kommet inn på konto.

- Heretter tror jeg på mirakler. Jeg trodde aldri at denne dagen skulle komme, men det gjorde den altså. Mange av oss hadde gitt opp at løftene skulle innfris, men nå har vi fått noe å fortelle barnebarna hva nasjonen har gjort for oss, sa Ugbade.

- Dette handler egentlig ikke om pengene, men at presidenten faktisk husket på oss etter så mange år. Vi er takknemlige, sa Fatai Atere, en av vinnerne som i dag bor og arbeider i USA.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram