GESTEN TIL GAMLESJEFEN: Riyad Mahrez strakk armene i været. Foto: MATTHEW IMPEY/REX/SHUTTERSTOCK
GESTEN TIL GAMLESJEFEN: Riyad Mahrez strakk armene i været. Foto: MATTHEW IMPEY/REX/SHUTTERSTOCKVis mer

Riyad Mahrez hyllet avdøde Vichai Srivaddhanaprabha

Ble matchvinner og hyllet sin avdøde venn

Riyad Mahrez ble matchvinner da Manchester City slo Tottenham. Etter scoringen hyllet den tidligere Leicester-spilleren klubbens avdøde eier.

  • Tottenham - Manchester City 0-1

Manchester City har vært uslåelige så langt denne sesongen. I storkampen mot Tottenham mandag viste de hvorfor.

City-stjernene brukte kort tid på å gi Tottenham et skikkelig slag i fjeset. Etter drøye fem minutter vartet de opp med et lekkert angrep som ble avsluttet av Riyad Mahrez.

Enkelt i mål. Mahrez feiret med en gest til gamlesjefen i Leicester, klubbeier Vichai Srivaddhanaprabha, som omkom i en helikopterulykke lørdag.

- For å være ærlig har dette vært svært vanskelig. Det er ikke lett å oppleve slike ting. Sjefen var spesiell for meg. Jeg var der i fire og et halvt år og har mange minner sammen med han. Han var en fantastisk person, sa en tydelig preget Mahrez etter kampen.

- Da jeg scoret i dag, rettet jeg hendene mine mot himmelen for hans del. Han var som en far for oss. Hjertet mitt ble knust da jeg fikk nyheten, tilføyde han.

Mahrez spilte i Leicester fra 2014 til overgangen til City i sommer.

- Et av de beste menneskene jeg har møtt. Jeg kommer aldri til å glemme deg. Hvil i fred, Vichai, skrev City-profilen på Instagram da det ble kjent at hans tidligere sjef hadde mistet livet.

City hadde et godt tak på Tottenham innledningsvis, og bare en lekker redning fra Hugo Lloris hindret at det sto 0-2 kort tid etter.

City skapte noen utrolig store sjanser, men Tottenham klarte å holde unna. Men De klarte likevel ikke å hindre at ligalederen stadfestet sin posisjon på tabelltoppen.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino byttet inn Dele Alli på tampen av kampen, for å skape mer fart i London-laget. Han spilte Erik Lamela til en kjempesjanse til å utlikne, men argentineren brant sjansen.