Ble med Enerly i ambulansen

Før Dagfinn Enerly ble fraktet vekk fra Kristiansand stadion med brukket nakke, ba han om at vennen Tor Trondsen måtte være med i ambulansen.

Trondsen - som selv har lagt opp som fotballspiller etter flere alvorlige hodeskader - satt på med ambulansen, og var med da Enerly tok de første røntgenbildene på Sørlandet sykehus. Det ble en sterk opplevelse.

-  Jeg var ute av meg, men prøvde å være til stede for Dagfinn for å gjøre det tryggest mulig for ham. Jeg ser nå hvor glad jeg er for at jeg fikk lov til å være der. Å få være sammen med ham på sykehuset var en stor ære, sier Tor Trondsen til Dagbladet.

-  Fryktet det verste

Det var Fredrikstads fysioterapeut som ga Trondsen beskjed om at Dagfinn ønsket ham med i ambulansen.

-  Jeg skulle ha vært med til Oslo også, men da var det ikke plass, sier han.

Trondsen så kampen fra Fredrikstad-benken, og hadde jobben med å ta imot telefoner fra kampen mellom Viking og Aalesund. Han satt fordypet i mobilen da uhellet skjedde.

-  Jeg satt hele tiden og gløttet ned på mobilen, og så plutselig at Dagfinn lå helt i ro. Jeg snudde meg mot Røde Kors og så at de sprang inn på banen. Da fryktet jeg det verste, sier Trondsen.

-  Er optimist

 TRIST: Tor Trondsen er bestekamerat med Dagfinn Enerly, og har spilt fotball med ham i tre klubber. Trondsen måtte selv kutte ut fotballen etter flere alvorlige skader. Foto: John T. Pedersen
TRIST: Tor Trondsen er bestekamerat med Dagfinn Enerly, og har spilt fotball med ham i tre klubber. Trondsen måtte selv kutte ut fotballen etter flere alvorlige skader. Foto: John T. Pedersen Vis mer

De to er nære venner etter å ha spilt sammen både i Moss, Rosenborg og Fredrikstad.

-  Dagfinn er en av mine aller beste venner. Jeg lurte ham til Moss da jeg spilte der, jeg lurte ham til Rosenborg da jeg spilte der og jeg lurte ham til Fredrikstad. Det sier vel det meste.

I sommer måtte Trondsen legge opp som toppspiller på grunn av gjentatte smeller i hodet. Før han giftet seg med Karin 3. september sa han dette til Fredriksstad Blad:

-  Jeg ønsker jo å stå oppreist under bryllupet og ikke sitte i en rullestol.En slik hverdag skal heller ikke bestekompisen oppleve, sverger han:

-  Jeg er optimist. Forferdelig optimist. Det er det ikke tvil om. Jeg gleder meg til å se Dagfinn holde rundt ungene sine, sier Tor Trondsen.

Strand i sjokk

I morgen skal Roar Strand og Rosenborg møte Real Madrid. Men Dagfinn Enerlys skade er alt Strand klarer å tenke på.

-  Det har vært en utrolig tung natt og dag, sier RBK-kapteinen til Dagbladet.De to spilte sammen i trønderklubben fra 2001 til 2004. Fredag pratet Strand med sin tidligere lagkamerat på telefonen.

-  Da vi snakket sammen, var det usikkert om Dagfinn skulle være med til Kristiansand. Han var forkjølet.

Døtrene fylte to i går

De diskuterte som vanlig den kommende serierunden, blant annet Fredrikstads muligheter til å berge plassen. De ble enige om å konkludere i en ny samtale så fort runden var ferdig.

Men noen timer etter at Strand og RBK spilte 1-1 mot Tromsø lørdag, fikk han nyheten om at vennen var lam fra livet og ned.

-  Vi snakker sammen jevnlig. Dette er svært tøft, og noe alle her i klubben var opptatt av da vi møttes til søndagens trening.

-  Hvordan oppleves det at det morsomste du vet - fotball - kan føre til noe så alvorlig?

-  Det skjer jo heldigvis veldig, veldig sjelden. Og skulle jeg tenkt på at det kunne skjedd meg, måtte jeg bare lagt opp, sier Strand, som har sendt sine lykkeønskninger på tekstmelding til Dagfinns kone Mona.

-  Vi skal klare å få til dette sammen, sier RBK-veteranen.-  Det spesielle er jo at de to tvillingdøtrene hans fylte to år søndag, legger han til.

-  Alt som betyr noe nå, og som også vi her oppe går og venter på, er å få høre at det går bra med Dagfinn. Selv kampen mot Real Madrid blir meningsløs nå.

NAKKEBRUDD: Her fraktes Dagfinn Enerly ut av Kristiansand stadion med brudd i nakken.