- Ble meid ned etter supporterbråk

Fryktet bildrap etter John Carew & Cos seier i byderbyet.

(Dagbladet.no) Aston Villa-fansen feiret i går ettermiddag firemålsseieren over byrival Birmingham, men kvelden fikk en stygg utgang. En 26-åring ble påkjørt og drept utenfor stadion.

En 20-åring ble arrestert ikke lenge etter, mistenkt for bildrap. Episoden skjedde kort tid etter kampen, melder BBC. Mannen ble avhørt ytterligere mandag.

- Villa-fansen sang at Birmingham kommer til å rykke ned. Plutselig brøt helvetet løs, en bil skjøt fart og en person ble truffet og kastet rundt, sier et vitne til The Sun.

Mye bråk i gatene

De to supportergruppene har lite til overs for hverandre og at det ble en opphetet stemning utenfor Villa Park var ikke så overraskende. Dette var Villas største seier i derbyet på nesten 50 år.

26-åringen hadde på seg en Villa-drakt og ifølge vitner var bilen som traff ham på vei bort fra stadion. Det ble lenge spekulert i at det var en Birmingham-supporter som kjørte bilen og at supporterbråket førte til en bevisst påkjørsel. Dette blir nå tilbakevist av politiet.

- 20-åringen som skal ha kjørt bilen er fortsatt i politiets varetekt. Vi kan bekrefte at også han er Villa-supporter. Bakgrunnen for påkjørselen er foreløpig ikke klar og vi etterforsker saken videre, sier en talskvinne ved West Midlands Police til Birmingham Post.

Det er flere overvåkningskameraer rundt Villa Park, og det er derfor store sjanser for at hendelsen er fanget opp og at det kan hjelpe politiet i etterforskingen.

- Ble meid ned etter supporterbråk

Carew feiret med ballgutten

John Carew spilte en av hovedrollene inne på Villa Park. Han scoret to av målene i 5-1-triumfen og er nå oppe i 12 seriemål.

Den norske landslagsspissen feiret den første scoringen sammen med en ballgutta foran elleville tilskuere.

- Det vare bare noe som skjedde der og da. Gutten sto der, så da tenkte jeg: hvorfor ikke? Forhåpentligvis fikk han en stor opplevelse, sa Carew til Dagbladet.no i går kveld.

- Dette var morsomt for klubben og for fansen. Selv har jeg god erfaring med lokalderbyer fra tidligere. De har jeg pleid å vinne.

Villa er fortsatt med i kampen om en plass i Europa neste sesong og Carew forteller at UEFA-cupen er et viktig mål for dem.

VANT DERBYET: John Carew - som her feirer med en ballgutt - bidro stekt til seieren mot Birmingham i går. Etter kampen kom seieren i skyggen av en dødsulykke utenfor stadion. Foto: AP
VANT DERBYET: John Carew - som her feirer med en ballgutt - bidro stekt til seieren mot Birmingham i går. Etter kampen kom seieren i skyggen av en dødsulykke utenfor stadion. Foto: AP Vis mer
STOR TRIUMF: Firemålsseieren er Villas største mot byrivalen på nesten 50 år.