Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble mest utvist i fjor - har fått ny rolle

Men Blomqvist lover fortsatt tøffe taklinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I kveld droppes ishockeyserien i gang igjen. Stjernens Henrik Blomqvist gleder seg, og spår en jevn og tøff serie.

- Det ser ut som de fleste lagene har gjort gode signeringer. Det kommer til å bli jevnt i toppen, og vi skal være med. Vi går selvfølgelig for å vinne serien, og så får vi se hvor langt vi når i sluttspillet, sier svensken til Dagbladet.no.

Forrige sesong ble det ikke så mye istid på Blomqvist som han kanskje hadde håpet på. Han tilbrakte nemlig hele 146 minutter i utvisningsboksen i seriespillet - noe som var mest av alle.

- Jeg kommer til å fortsette å spille tøft og smelle på, lover han.

• Hvem vinner denne sesongen - si din mening her

Ny rolle i laget

Blomqvist har likevel tro på at han skal klare å holde seg litt lenger på isen denne sesongen. Spillestilen hans har nemlig endret seg litt, siden han har fått andre ansvarsoppgaver i laget.

- Rollen min er litt annerledes nå. I fjor ble det mye taklinger og slåssing, men nå skal jeg holde mer i pucken og delta mer i spillet.

TØFFING: Henrik Blomqvist trekker seg ikke akkurat i duellene. I fjor pådro han seg 146 utvisningsminutter i serien. Foto: JON-MAGNUS THORBJØRNSEN
TØFFING: Henrik Blomqvist trekker seg ikke akkurat i duellene. I fjor pådro han seg 146 utvisningsminutter i serien. Foto: JON-MAGNUS THORBJØRNSEN Vis mer

- Hvordan trives du med det?

- Det er morsomt å delta mer i spillet.

Spillselskapet Betsafe.com tror Blomqvist havner på utvisningstoppen også denne sesongen, og fem i odds på svensken.

- Henrik Blomqvist har spilt for Sveriges mest fysiske lag, MIF Redhawks - og har tatt med denne spillestilen til Norge. Han hadde mye utvisningsminutter i fjor og får det i år også, sier mediamanager Mikael Mellqvist.

Tror på Svendsberget

Spilleren med nest lavest odds er Storhamars Geir Svendsberget, som havnet bak Blomqvist på utvisningslista forrige sesong - med 134 minutter bak utvisningsglasset.

Henrik Blomqvist tror Svendsberget klatrer forbi han på utvisningslista denne sesongen.

- Han er en tøff spiller, og da blir det en del minutter. Han spiller litt «fult», sier svensken - og ler.

image: Ble mest utvist i fjor - har fått ny rolle

Vil ha høyere terskel

Men han har nok ikke noe å utsette på at Svendsberget og andre norske spillere tar i på isen. Blomqvist liker nemlig tøffe kamper. Det skal smelle litt i rinken.

- Den største forskjellen mellom norske og svensk hockey er at det tillates mer i Sverige, rent fysisk. Vi får se hvordan det blir denne sesongen, sier Blomqvist.

Og kommer med dette ønsket til dommerne:

- Vi må få lov til å takle litt. Dette er ikke innebandy.

Debatt

Hvem er eliteseriens tøffeste spiller?

MER SPILLENDE: Blomqvist sier han kommer til å være mer delaktig i spillet denne sesongen.