Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble mobbet til hårklipp

Her er Grindheims nye krigerfjes.

(Dagbladet.no): Etter at Magne Hoseth klippet seg i fjor høst overtok Christian Grindheim statusen som den fremste jålebukken i Vålerenga. I de seks første kampene har han til og med spilt med hårband for å holde lokkene på plass.


I går bøyde VIFs midtbanesjef av for presset. I løpet av minutter gikk Grindheim fra langhåret til snauklippet.

- Jeg har aldri hatt så kort sveis, ikke siden jeg ble født i hvert fall, forteller Grindheim.

Han innrømmer at han har vært under sterkt press fra lagkameratene om å kvitte seg med løvemanken.

- Ser snill ut

- Fra første uka jeg kom til VIF har jeg blitt mobba. Og kompisene mine har sendt meg meldinger etter at jeg begynte med hårbånd. Jeg har jo alltid vært den som har mobba folk som bruker det, flirer Grindheim.

Materialforvalter Jon Terje Hansen  fikk oppdraget å gjøre 23-åringen anslagsvis en kilo lettere.

- Kjapt, før jeg ombestemmer meg, var den klare instruksen fra Grindheim.

HÅRFIN: Etter lang tids vennskapelig mobbing fikk Christian Grindheim nok, og beordret materialforvalter Jon Terje Hansen til å skrelle av hele manken. Han forventer hatkamp mot Lillestrøm i morgen. Foto: SIGVE KVAMME
HÅRFIN: Etter lang tids vennskapelig mobbing fikk Christian Grindheim nok, og beordret materialforvalter Jon Terje Hansen til å skrelle av hele manken. Han forventer hatkamp mot Lillestrøm i morgen. Foto: SIGVE KVAMME Vis mer

- Du ser nesten litt skummel ut?

- Jeg er ikke skummel, bare snill, sier han med et smil.

Mot Lillestrøm i morgen kommer han neppe til å være like ømhjertet. Grindheim ser for seg en kamp med høyt tempo og lite finspill.

- Det er hatoppgjør, og da tenner jeg nok litt ekstra. Det blir nok mange dueller. Det er jo stort sett det norsk fotball består av, sier han.

- Årets kamp å møte oss

For Kjetil Rekdal betyr ikke kampen mot LSK noe mer enn en hvilken som helst annen tippeligakamp.

- Lillestrøm er som en helt vanlig motstander. Det er ikke noe mer gøy å slå dem enn andre. Men å møte oss er årets kamp for alle, hevder Rekdal og legger til.

- Ingen i Tippeligaen undervurderer oss.

Ble mobbet til hårklipp

VIF-treneren tror likevel det fortsatt kan ta tid før laget presterer opp mot det de er gode for. Fysisk sett er nemlig Vålerenga langt unna der de skal være.

På spørsmål fra Dagbladet.no bekrefter Rekdal at testresultater på utholdenhet har vært nedslående.

- De har ikke vært tilfredsstillende, nei.

- I fjor var vi smartest i Norge og fysisk overlegne. Nå er Lillestrøm så gode som vi var på vårt beste, mens vi ikke orker så mye. Vi har trent hardt fra seriestart fram til nå, men spillerne har ikke klart å absorbere mengdene godt nok. Start har opplevd noe av det samme som oss.

- De fløt på aggressivitet og entusiasme. Nå trenger de tid til å finne tilbake til det, sier Rekdal - som ikke har noe godt svar på hvorfor det har rammet bare de to topplagene fra i fjor.

<B>FØR:</B> Slik så Christian Grindheim ut da VIF møtte Lyn 17. april. Mest pepper har han fått for hårbåndet.
<B>GODE VENNER:</B> Uwe Rösler og Kjetil Rekdal har stor respekt for hverandre. Rekdal bedyrer at han ikke legger noe mer i kampen mot LSK enn mot andre lag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media