GULL: Franske Marie Dorin Habert ble mor i midten av september, i dag tok hun gull på sprinten i Finland. Foto: AFP PHOTO / MICHAL CIZEK / NTB Scanpix
GULL: Franske Marie Dorin Habert ble mor i midten av september, i dag tok hun gull på sprinten i Finland. Foto: AFP PHOTO / MICHAL CIZEK / NTB ScanpixVis mer

Ble mor i september - i dag tok hun VM-gull

De norske skjøt seg bort.

(Dagbladet): VM-sprinten i finske Kontiolahti ble litt av et bingorenn i tunge forhold.

Løpet var preget av et heftig snøfall og sterk vind. Det førte til mange bom - og et vidt åpent renn.

Tiril Eckhoff var oppgitt over forholdene.

- Jeg var heldig og gikk ut som nummer tre, og fikk gå ut og være brøytebil. Det ble lettere etterhvert når det ble flere i løypa, sier en skuffet Tiril Eckhoff etter løpet.

Ble mamma i september Men det var ingen som kunne gjøre noe med franske Marie Dorin Habert.

Hun ble mamma til lille Adele så sent som i midten av september - og i dag tok hun VM-gull på sprinten. Hun skjøt én bom, men gikk svært fort i løypa.

Så fort gikk hun at hun slo polske Weronika Nowakowska-Ziemniak, som skjøt to fulle hus, med 9,6 sekunder. Den polske løperen tok sølvet, mens ukrainske Valj Semerenko tok bronsen - 19,7 sekunder bak Habert.

Tiril Eckhoff åpnet løpet godt, med fullt hus på liggende skyting. Men med tre bom på stående skyting, ble det vanskelig å gå for en medalje. 24-åringen endte 1,42 minutter bak den franske vinneren. Eckhoff ble beste norske, og foreløpig på en 19. plass.

Syv bom på Horn Finske Kaisa Mäkäräinen åpnet godt i langrennssporet, og ledet med 10,8 sekunder på Tiril Eckhoff etter 1,8 kilometer. Men på standplassen raknet det fullstendig for det store hjemmehåpet.

Til slutt ble det fem bom på Mäkäräinen - og det samme på det andre storhåpet, Darja Domratsjeva.

Fanny Welle-Strand Horn åpnet på dårligst mulig vis, og bommet på alle de fem skuddene på første skyting. På andre skyting ble det to bom, og gikk i mål til en foreløpig sisteplass.

Elise Ringen fikk til sammen fire bom, og gikk i mål 2,56 minutter bak Dorin Habert.

Marthe Olsbu åpnet godt med fullt hus, men fikk tre bom på stående skyting - og endte 2,11 minutter bak den franske gullvinneren.

BESTE NORSKE: Tiril Eckhoff ble beste norske på sprinten. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
BESTE NORSKE: Tiril Eckhoff ble beste norske på sprinten. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer