- Ble nedringt av hysteriske Stabæk-folk da jeg var på ferie med min nye kjæreste

Ingebrigt Steen Jensen om livsverket som kollapset.

FORKLARTE SEG:  Ingebrigt Steen Jensen vitnet i Asker og Bærum tingrett i dag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FORKLARTE SEG: Ingebrigt Steen Jensen vitnet i Asker og Bærum tingrett i dag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Ingebrigt Steen Jensen (58) - også kjent som Mr. Stabæk - forklarte seg i den såkalte Gunnarsson-saken i Asker og Bærum tingrett i dag.

Det var en svært følelsesladd Steen Jensen som ble utspurt fra vitnestolen.

- Dette handler om mine beste venner. Det kunne like gjerne vært jeg som satt tiltalt, sa den kjente tekstforfatteren.

Eventyr
Han fortalte om et livsverk som langt på vei ble lagt i ruiner da Gunnarsson-saken sprakk i mediene høsten 2011.

- Jeg hadde vært med på å skape et eventyr. Jeg var speaker for Stabæk i 5. divisjon, og ønsket alle tilskuerne velkommen med navn. Noen år etterpå vant vi cupen og serien, og bygde Telenor Arena. Jeg har vært med Stabæk mer eller mindre hele livet, fortalte Steen Jensen.

- I 2011 opplevde jeg at livsverket var i ferd med å bli pulvisert. Den sommeren skjønte vi at vi kunne bli kastet ut av Telenor Arena. Det ville få dramatiske konsekvenser for alle som jobbet i Stabæk. Vi visste at mange sponsorer ville forsvinne, det samme masse publikum og spillere. Vi sto overfor den tøffeste nedbemanningen i norsk idrettshistorie.

- Jeg hadde forventninger og håp om at vi kunne få en bølge av sympati. Så kom overgangssaken, der det ble gitt et inntrykk av at vi hadde hele det norske idrettsblodet på hendene. Krisen vi allerede var i ble forsterket mange ganger. Jeg har aldri vært borti noe som tangerer dette. 12. oktober skulle jeg dra til New York på ferie med min nye kjæreste. Men en side av passet var blitt borte, så vi booket om til Barcelona i stedet. Vi hadde tenkt til å kline og greier.

Hysteri
Steen Jensen fortsatte:

- Jeg hadde lovet at jeg ikke skulle bruke ett seksund på Stabæk under denne ferien. Så kom overgangssaken opp. Jeg fikk telefoner og SMS-er fra masse hysteriske Stabæk-folk.

Det var 12. oktober 2011 at TV 2 avslørte at Stabæk solgte Gunnarsson for én million kroner, mens de hadde betalt fire millioner kroner for en opsjon på den da 15 år gamle Herman Stengel.

Ifølge påtalemyndigheten var dette en oppkonstruert avtale, slik at summen på Gunnarsson skulle bli lavest mulig.

- Jeg oppfattet helt klart at forslaget om opsjon kom fra Vålerenga, erklærte Steen Jensen.

I retten ble han konfrontert med en SMS han sendte fra Barcelona. Der skrev han:

«Vi behøver ikke si at vi stjal og løy, men at vi gjorde en vurdering basert på Stabæks interesser, som vi ser er feil og som vi vil rette opp. Folk tilgir feil som man ordner opp i, men ikke juks som man lyver for å slippe unna med.»

- Feil opplysninger
Steen Jensen forklarte SMS-en med opplysningene han hadde på den tida.

- Seinere har det kommet fram at mange av opplsyningene til TV 2 var feil, sa han Steen Jensen, og siktet blant annet til et bud fra Rosenborg som i etterkant viste seg å være lavere enn det som først ble påstått.

* Rettssaken fortsetter i Asker og Bærum tingrett i dag. Den avsluttes i september.