SKADET HØYRE. Nå viser det seg at Manny Pacquiao har holdt en skulderskade hemmelig for arrangøren i forkant av kampen mot Floyd Mayweather. Her forsøker han den dårlige skulderen, men slaget nådde ikke fram. Foto: AFP.
SKADET HØYRE. Nå viser det seg at Manny Pacquiao har holdt en skulderskade hemmelig for arrangøren i forkant av kampen mot Floyd Mayweather. Her forsøker han den dårlige skulderen, men slaget nådde ikke fram. Foto: AFP.Vis mer

Ble nektet sprøyte mot hemmelig skade rett før kampen

Nå kan Pacquiao ende i retten.

(Dagbladet): Manny Pacquiao holdt en skulderskade hemmelig foran møtet med Floyd Mayweather i tidenes mest verdifulle boksekamp.

Kort tid før kampen skulle starte, forespurte kretsen rundt Pacquaio kampdelegaten om tillatelse til en injeksjon med preparatet Toradol, som har en betennelsesdempende effekt.

Pacquiao fikk ikke den nødvendige tillatelsen.

Manny Pacquiao omtaler det som en sabotasje fra arrangøren, skriver boxingscene.com.

Han påstår at stoffet er lovlig å innta. Og at han ble hemmet i kampen fra fjerde runde og utover på grunn av skaden.

Pacquiao påstår også at Mayweather kjente til problemet. Og at han utnyttet det under kampen ved å dra ham i armen.

Nå kan etterspetakkelet ende med rettssak.

Francisco Aguilar er formann i Nevada Athletic Commision forteller at forespørselen om sprøyten kom bare 90 minutter før kampstart. Og at han forkastet den fordi det var så kort tid igjen til kampen.

- Nå må vi samle sammen alle fakta i saken. Det sier seg selv at man forventer at boksere gir oppdatert informasjon om helsetilstanden før en kamp, sier Aguilla til skysports.com.

Manny Pacquiao skal ha benektet at han hadde en skulderskade bare et døgn for kampen.

Han skal ha blitt tvunget til å stå over en måneds sparring for en skulderskade han pådro seg tre uker før kampen. Hans trener Freddie Roach dekket over med å fortelle at Pacquiao tok sparringpausen for å unngå overtrening, ifølge boxingscene.com.
Nå risikerer Mannhy Pacquiao etterforskning og disiplinære reaksjoner. Og en mulig rettssak.

- Vår oppgave er å beskytte helsen og sikkerheten til bokserne og integriteten til sporten. Vi går ut fra at de skal være oppriktige, sier Aguillar.

Kampen genererte sannsynligvis over tre milliarder kroner.

Manny Pacquiao skal i følge beregninger motta et sted mellom seks og sju hundre millioner kroner for kampen.

Nå risikerer han suspensjon og økonomiske reaksjoner.

Hva som blir enden på denne skillingsvisa er i usikkert.