Helene Marie Fossesholm:

- Ble noen slag i trynet

Helene Marie Fossesholm (22) åpner opp om problemene i høst.

ÅPNER OPP: Helene Marie Fossesholm har tatt en pause fra langrenn. Foto: Lars Thomas Nordby / NTB
ÅPNER OPP: Helene Marie Fossesholm har tatt en pause fra langrenn. Foto: Lars Thomas Nordby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Før den nasjonale åpningen på Beitostølen, avslørte Fossesholm at hun tar en pause fra langrenn. Hun innrømmet at høsten har vært tung:

- I høst fikk gleden seg en liten brist, jeg har ikke helt vært meg selv, verken fysisk eller mentalt. Det går mye bedre nå, men jeg må ta ting i riktig rekkefølge og gå alle trappetrinna.

Tirsdag formiddag inviterte hun til et pressetreff i Holmenkollen. Der åpnet hun opp om egen situasjon.

Hun åpnet seansen med å si at «hun ikke skulle slippe noen bombe og at det heller ikke var noen begravelse».

- Jeg har kommet meg litt opp av den marianergropa. Nå sikter vi høyt og vil kose oss på ski. Så får skirenna komme når jeg er klar for det, uttalte Fossesholm på pressekonferansen.

22-åringen var tydelig på at det gikk mye bedre nå, men hun ville fortsett ikke sette noen dato for når hun er tilbake i konkurranse.

- På veien tilbake fra en smell blir det noen slag i trynet. Det er ikke strake veien til toppen. I høst gikk det tyngre, og jeg fikk det også tungt mentalt. Jeg har fått god hjelp, la hun til.

- Akkurat nå tar jeg én uke av gangen. Jeg vil ikke kaste meg ut i skirenn for tidlig. Det må komme naturlig. Jeg vet ikke når eller hva slags skirenn.

Fossesholm var tydelig på at hun utelukker å være tilbake til Tour de Ski.

- Trengte tid

Under den nasjonale åpningen forklarte kvinnetrener Sjur Ole Svarstad at Fossesholm er på et bra fysisk sted, men at hun trengte litt tid.

Fossesholm, som er kjent som en humørspreder av de sjeldne internt i laget, har gitt mye av seg til media. Therese Johaug er blant utøverne som har hyllet henne for egenskapene:

TIKTOK: Helene Marie Fossesholm er kjent for å være landslagets beste på sosiale medier, og nå har hun fått med seg den beste skiløperen også. Video: helenefossesholm / Instagram Vis mer

Fossesholm slo gjennom som utøver i ung alder, og ble tatt ut på landslaget allerede i 2020 - som juniorløper.

De første to åra imponerte hun, og Fossesholm var blant annet ankerkvinne for det norske gullaget i VM i 2021.

KOLLAPS: Helene Marie Fossesholm tok ut alt hun hadde på stafetten, Anne Kjersti Kalvå slet med å finne Ragnild Haga og Emil Iversen var tilbake i mixed zone etter to dager på «flukt». Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

Tøffe sesonger

Men de siste to sesongene har vært tunge.

Det hele startet med at hun gikk på en smell etter en høydesamling i 2021, og året etter innrømmet Fossesholm at hun hadde «gjort alt galt» siden hun ble senior.

Forrige sesong fikk hun bare seks verdenscuprenn, hun fikk ikke gå i VM og ble avsluttet til verdenscupavslutningen i Lahti.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer