Stanley Cup-finale NHL

Ble offer for NHL-lagets merkelige ritual: - De er så ekle. De stinker

I går ble en ny ishall offer for Nashville Predators bisarre tradisjon.

(Dagbladet): Nashville Predators fikk en tung start på Stanley Cup-finalen natt til tirsdag. Laget fra Tennessee kjempet heroisk, men tapte til slutt 3-5 i det første av potensielt sju oppgjør mot Pittsburgh Penguins.

Dermed fikk regjerende mesterne Penguins en god start, og er i rute til å bli det første laget som forsvarer Stanley Cup-trofeet siden Detroit Red Wings gjorde det i 1998.

Fisk på banen

Men det var en annen ting som også vakte oppsikt oppgjøret. Fire minutter ut i den andre perioden ble det kastet en fisk ut på banen.

Det finnes flust av tradisjoner rundt om på idrettsarenaer i verden.

OL-floka gikk på Lillehammer 94, det portugisiske fotballaget Benfica har er ørne-maskot som tar noen paraderunder på Estadio da Luz før kamper og hvem kan få susen av vuvuzelaene fra fotball-VM i Sør-Afrika i 2010 ut av ørene?

Vel, det amerikanske ishockeylaget Nashville Predators har en helt annen rutine. Supporterne til Tennessee-laget kaster fisk på banen som et play off-ritual.

Jepp. Fisk. Type malle.

Klubben ble grunnlagt i 1998, og siden 2003 har denne tradisjonen blitt vedlikeholdt i tide og utide.

RYDDER OPP: En del av ismannskapet fjerner en fisk fra isen under Predators kamp mot Chicago Blackhawks 17.april i år. Foto: NTB scanpix
RYDDER OPP: En del av ismannskapet fjerner en fisk fra isen under Predators kamp mot Chicago Blackhawks 17.april i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

The Tennessean skriver at det er et ritual klubben offisielt ser ned på, men som de ikke har noen planer om stoppe.

Ideen er inspirert av Detorit Red Wings, som har kastet blekkspurter på banen i siden 1952. I 1995 ble 36 blekkspruter kastet på isen - den største veide rundt 17 kilo!

- De er så ekle. De er store, tunge, de stinker og det blir igjen et slimete spor av dem på isen, har banerydder Jessica Hanley uttalt tidligere.

Forsøkt stoppet

Fiskene blir, som oftest, kastet på banen før kamper eller etter store øyeblikk, men i går så altså en supporter en mulighet til å gjøre det da laget lå under 3-0.

TRENGTE HJELP: Nashville Predators lå under 0-3 da fisken ble kastet på banen. Med fare for å bli overtroisk så reduserte de til 1-3 rett etter. Og tapte altså kampen til slutt 3-5. Foto: Viasat
TRENGTE HJELP: Nashville Predators lå under 0-3 da fisken ble kastet på banen. Med fare for å bli overtroisk så reduserte de til 1-3 rett etter. Og tapte altså kampen til slutt 3-5. Foto: Viasat Vis mer

Det var nok ventet at bortesupporteren kom til å prøve seg på stuntet under kampen. SBnation skrev før kampen at den lokale fiskehandleren Wholeys nektet å selge mallene til kunder uten at de viste identitet som beviste at de ikke var fra Tennesee.

- Vi selger ikke til noen fra Tennessee, sa eier Jim Wholey.

Denne gangen hjalp det ikke. Det skal mer til for å stoppe dedikerte fans!

Supporteren, som ble kastet ut etter kastet, hadde virkelig gjort en jobb for å få med seg fisken inn i hallen.

Han kjøpte fisken hjemme i Tennessee, vakuumpakket den, kjørte til Pittsburgh og gjemte den inne i shortsen på vei inn. Selv om bortesupporterne elsket det, tok ikke myndighetene i Pittsburgh like lett på saken. Mannen ble i går politianmeldt, og må muligens møte opp i rettssak seinere i år.

Det får Freddie O'Connell, leder av kommunestyret i Nashville til å reagere:

- Det var en spøk og det er for drøyt at saken nå skal i rettssystemet.