OFFER: Donna Vekic havnet midt i skandalen da tennisspilleren Nick Kyrgios slang med leppa til konkurrenten Stanislas Wawrinka nylig. Foto: Julian Finney/Getty Images/AFP
OFFER: Donna Vekic havnet midt i skandalen da tennisspilleren Nick Kyrgios slang med leppa til konkurrenten Stanislas Wawrinka nylig. Foto: Julian Finney/Getty Images/AFPVis mer

Ble offer i tennisdrama: «Sex-appell er mer verdt enn en god serv»

Dette er Donna Vekic (19).

(Dagbladet): Det kroatiske tennistalentet Donna Vekic (19) har havnet midt i tennissportens største snakkis den siste uka:

Nemlig feiden mellom stjernene Stanislas Wawrinka (30) og Nick Kyrgios (20).

- Beklager å si det kamerat, men Kokkinakis har hatt sex med dama di, skrek Kyrgios til Wawrinka midt i en match i forrige uke.

20-åringen hintet til sin egen kamerat - tennisspilleren Thanasi Kokkinakis (19).

Uttalelse har skapt sjokkbølger i tennismiljøet og profiler som Roger Federer (34) og Rafael Nadal (29) refser Kyrgios.

Midt i dramaet står Donna Vekic - en en av sportens aller største kvinnelige talenter.

IRRITERER:  Nick Kyrgios har provosert flere etter sitt spesielle utspill midt i kampen mot Wawrinka. Foto: Catherine Legault/Polaris
IRRITERER: Nick Kyrgios har provosert flere etter sitt spesielle utspill midt i kampen mot Wawrinka. Foto: Catherine Legault/Polaris Vis mer

- Samtidig som Stan Wawrinka får mest sympati, er unge Donna Vekic det virkelig offeret, skriver Greig Johnson i en kommentar i australske The New Daily.

- Sex-appell Kommentatoren er kritisk til framstillingen av kvinnelige tennisspillere:

- Hun er en kvinnelig tennisspiller i en verden der kvinnelige tennisspillere - med unntak av enkelte - behandles som annenrangs borgere. Dette er en verden der sex-appell er mer verdt enn en god serv. En verden der Anna Kournikova er bedre kjent for mannfolk enn det Lindsay Davenport, skriver Johnson.

Johnson sikter til russiske Anna Kournikova som var ranket som nummer åtte i verden på sitt best - og nådde én semifinale i en Grand Slam-turnering. Amerikanske Lindsay Davenport var verdensener og vant tre Grand Slams.

- Tenk på Vekic: Det eneste hun har gjort galt er å være en attraktiv blond tennisspiller som har hatt et slags forhold til andre profesjonelle spillere, skriver tenniskommentatoren.

Flyttet til Monte Carlo Vekic har vært best ranket som nummer 62 i verden - det skjedde i juni 2013. Nå er hun nummer 127 - men 19-åringen spås likevel å bli en av tennisens aller største profiler.

I løpet av sin foreløpig korte karriere har hun spilt inn 6,7 millioner kroner i prispenger, ifølge WTA.

- Det plager meg ikke å bli sammenlignet med de beste. Det er et kompliment, men jeg vil være Donna Vekic, ikke den neste Maria Sjarapova eller den neste Caroline Wozniacki, selv om jeg ligner litt på dem, sa Vekic i et tidligere intervju ifølge Sydney Morning Herald.

STOR STJERNE: Stan Wawrinka. Foto: THE CANADIAN PRESS/Paul Chiasson
STOR STJERNE: Stan Wawrinka. Foto: THE CANADIAN PRESS/Paul Chiasson Vis mer

Vekic ble født i den kroatiske byen Osijek 28. juni 1996. Etter at idrettskarrieren tok av har kvinnen på 1,79 meter flyttet til Monte Carlo.

Siden sensommeren skal Vekic hatt et stadig bedre forhold til tennisstjerna Stanislas Wawrinka, der 19-åringen stadig har vært en ivrig supporter fra tribunen, blant annet under French Open i juni.

Helt siden seksårsalderen har Vekic jobbet målrettet mot for å lykkes som tennisspiller og hun trente på det berømte Bollettieri-akademiet i Florida i en alder av ni år.

Bare 16 år gammel fikk hun innpass på WTA-touren der de beste spillerne deltar.

- Det var kjærlighet ved først blikk da jeg endelig fikk trene tennis, har Vekic tidligere uttalt.

Kritikk Wawrinka selv har reagert sterkt på utspillene til Kyrgios. Kyrgios ble både bøtlagt av det internasjonale tennisforbundet, og har senere beklaget.

«Det er så skuffende å se en idrettskollega være så respektløs på en måte jeg aldri kunne forestille meg», uttalte Wawrinka nylig.

PROFIL: Thanasi Kokkinakis. Foto: Andy Hooper Daily Mail/ Solo Syndication
PROFIL: Thanasi Kokkinakis. Foto: Andy Hooper Daily Mail/ Solo Syndication Vis mer

Og han skrev videre:

«Hva som ble sagt, ville jeg ikke sagt til min verste fiende. Å synke så dypt er ikke bare uakseptabelt, men også uforståelig. Det er ingenting som forsvarer en slik oppførsel, verken på banen eller utenfor. Jeg håper ledelsen ikke aksepterer dette, men reagerer for integriteten som vi har arbeidet så hardt med å bygge opp».

Den tidligere norske tennisprofilen Christian Ruud forteller:

- Det siste han gjorde var direkte ufint og hører ingen steds hjemme. Det har vært en god del bråk i australsk tennis. Og Kyrgios er en av de som fremhever seg for mye negativt, sa Ruud til Dagbladet før helga.

- Han er bare altfor høy på seg selv, sa Ruud.

PÅ TRIBUNEN:Donna Vekic applauderer etter Stan Wawrinkas seier mot Fernando Verdasco i Wimbledon i sommer. Foto:      REUTERS/Toby Melville
PÅ TRIBUNEN:Donna Vekic applauderer etter Stan Wawrinkas seier mot Fernando Verdasco i Wimbledon i sommer. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer