Ble operert for 32 år siden - har fremdeles ikke våknet

Frankrikes største fotballstjerner hyller helten sin.

VAR EN FRANSK LANDSLAGSHELT: Jean-Pierre Adams skulle gjennom en rutinemessig kneoperasjon for 32 år siden. I stedet gikk den fryktelig galt, og han har aldri våknet fra narkosen. Foto: Corby Images.
VAR EN FRANSK LANDSLAGSHELT: Jean-Pierre Adams skulle gjennom en rutinemessig kneoperasjon for 32 år siden. I stedet gikk den fryktelig galt, og han har aldri våknet fra narkosen. Foto: Corby Images. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ti år gammel reiste Jean-Pierre Adams sammen med bestemoren sin fra Dakar i Senegal til Frankrike. Der vokste han opp til å bli en av de første afrikanskfødte spillerne til å dominere fransk fotball. Adams prestasjoner for klubber som Nice og Paris Saint-Germain resulterte etter hvert i 22 landskamper for sitt nye hjemland.

Etter karrieren ville Adams fortsatt være aktiv i sporten han elsket, og bestemte seg derfor for å bli trener.

Skjebnesvangert Den avgjørelsen skulle vise seg å bli foranledningen til en ufattelig trist skjebne.

Adams var 34 år gammel da han skadet leddbåndet i kneet under et trenerkurs. Han måtte avbryte utdanningen, og ble skrevet inn på et sykehus i den franske byen Lyon. Der gikk han gjennom det som skulle være en rutinemessig operasjon.

- Alt er bra. Jeg har det veldig fint, sa Jean-Pierre til kona Bernadette like før han ble lagt i narkose.

Det ingen av dem visste, var at det ville bli det siste de sa til hverandre. For i dag er det 32 år siden, og Jean-Pierre har fremdeles ikke våknet.

En trøtt anestesilege, med på sin åttende operasjon for dagen, fikk skylden. Da Jean-Pierre ble bedøvet den 17. mars 1982, ble det gjort en skjebnesvanger feil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer