Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble oppsøkt av dopingkontrollør natta før utforrenn

Østerrikerne forbanna.

REAGERER:  Elisabeth Görgl ble oppsøkt av dopingkontrollører natta før hun skulle i aksjon i Sotsji. Det får landslaget til å protestere.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
REAGERER: Elisabeth Görgl ble oppsøkt av dopingkontrollører natta før hun skulle i aksjon i Sotsji. Det får landslaget til å protestere. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østerrikes OL-lag har protestert til IOK etter at alpinisten Elisabeth Görgl ble oppsøkt av dopingkontrollører sent tirsdag kveld, dagen før hun skulle kjøre utforrenn.

Østerrikerne sier at besøket klokken 22.55 tirsdag forstyrret hennes forberedelser til rennet, som startet 11.00 lokal tid onsdag.

- Vi støtter kampen mot doping 100 prosent, men en dopingtest så sent om kvelden dagen før en OL-konkurranse er å gå for langt, sier Wolfgang Schobersberger, som er leder for østerrikernes medisinske apparat i Sotsji-lekene.

- Dette forstyrret definitivt Elisabeths forberedelser til rennet.

Görgl ble regnet blant medaljekandidatene etter at hun i januar fant formen og vant verdenscuprenn både i utfor og super-G. For to år siden ble hun nummer to i et utforrenn i OL-løypa i Sotsji, men onsdag måtte hun nøye seg med 16.-plass.

Görgl endte 1,25 sekund bak Tina Maze og Dominique Gisin, som delte gullet.

(NTB)

Hele Norges coronakart