Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp

Ble oppsøkt i lobbyen på hotellet: Forsøkte å stjele Stöckls assistent

Magnus Brevig: - Det var utenfor min komfortsone. 

HOVEDTRENER OG ASSISTENT: Alexander Stöckl (t.v.) og Magnus Brevig har vært et team siden 2011.  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix 
HOVEDTRENER OG ASSISTENT: Alexander Stöckl (t.v.) og Magnus Brevig har vært et team siden 2011.  Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener i hopp - Alexander Stöckl (42) - fikk noe å tenke på etter helgas verdenscuprenn i Finland. Bare Daniel-André Tande innfridde med andreplass lørdag, bak tyskeren Severin Freund.

Fredagen var en fiasko. Da ble Tande nummer 14 som beste nordmann.

Stöckl og assistent Magnus Brevig (33) får en hektisk uke med å forberede neste helgs renn i tyske Klingenthal. Mye tyder på at det blir utskiftninger på laget.

Stöckl og Brevig har vært en tett duo siden 2011. Dagbladet kan nå fortelle historien om da Tsjekkias hopplandslag forsøkte å kapre Brevig etter VM i Vikersund i 2012.

- Det var utenfor min komfortsone, sier Brevig, som bekrefter historien overfor Dagbladet.

Diffust

33-åringen ble oppsøkt første gang i lobbyen på et hotell.

- Det var litt diffust hva det var, forteller Brevig.

PÅ PLASS I FINLAND: Alexander Stöckl.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
PÅ PLASS I FINLAND: Alexander Stöckl. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Men de lurte på hva jeg skulle gjøre i framtida. Jeg ble spurt om jeg var interessert i å jobbe for Tsjekkia. Men hva slags prosjekt det var - om det var damer eller herrer - det hadde de ikke klart.

Han fortsetter:

- Jeg ble kontaktet flere ganger. Det var hele tida lufting om hva jeg skulle gjøre i framtida. Han jeg snakket med var big boss den gang.

- Var det så konkret at dere satte dere rundt et bord og forhandlet?

- Ja, det skjedde én gang.

- Du svarte nei?

- Ja, jeg skjønte at jeg hadde det betydelig bedre i Norge. Etter dette har jeg ikke hørt noe fra andre nasjoner.

Til 2018

På samme måte som Stöckl har Brevig kontrakt med Norge til etter OL i 2018. Etter det Dagbladet forstår har begge trenerne vært i uformelle samtaler om å forlenge kontrakten.

- Jeg har fått signaler om at jeg er ønsket med videre, men ikke noe mer enn det, sier Brevig.

- Kunne du tenke deg å bli hovedtrener på sikt?

- Ja, absolutt.

- I Norge?

- Jeg bor i Norge, er norsk og vil fortsatt bo i Oslo. I forhold til dette er det gunstig. Jeg tror at Norge er en av de bedre nasjonene å jobbe i. Jeg spår også en stor framtid for norsk hoppsport i og med at arbeidet i bakgrunnen er godt.

Brevig fortsetter:

- Samtidig er du sjanseløs alene. Du må ha et godt team rundt deg.

- Betyr mye

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier følgende om Brevigs betydning for det norske laget:

- Magnus betyr mye, men mer for norsk hoppsport. Det sier ikke så lite. Han har et perspektiv og en innsikt som gjør at han er viktigere for organisasjonen og systemet enn for utøverne. Men han er også ganske uunnværlig for utøverne.

- Hvordan jobber Stöckl og Brevig sammen?

- De er veldig forskjellige og utfyller hverandre. Mye av Magnus sin utvikling handler om Alex sin vilje til å la andre tre fram og gjøre en jobb. Det er det aller viktigste, tror jeg.

Brevig sier selv at han ikke har en altfor imponerende hoppkarriere. Den personlige rekorden er på 189 meter i gamle Vikersund. Han begynte som trener som 20-åring og har gått gradene.

Men inntil videre er han uaktuell for Tsjekkia.

FEIRET ANDREPLASS: Daniel-André Tande forsvarte den norske æren med andreplassen i Finland lørdag kveld. Trener Alexander Stöckl var fornøyd, men resten av laget presterte ikke. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FEIRET ANDREPLASS: Daniel-André Tande forsvarte den norske æren med andreplassen i Finland lørdag kveld. Trener Alexander Stöckl var fornøyd, men resten av laget presterte ikke. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!