- Ble overbevist da jeg vasket Kallas klær

Marit Bjørgen (33) får over en million for å trene med svenske klær.

BYTTER SIDE: Marit Bjørgen har inngått en personlig sponsoravtale med sportsklær-produsenten Craft. Det er samme leverandør som konkurrenten - og kompisen - Charlotte Kalla bruker. Foto: NTB / SCANPIX
BYTTER SIDE: Marit Bjørgen har inngått en personlig sponsoravtale med sportsklær-produsenten Craft. Det er samme leverandør som konkurrenten - og kompisen - Charlotte Kalla bruker. Foto: NTB / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en årrekke har Marit Bjørgen hatt en privat klesavtale med Swix. Nå er den epoken over.

Samtidig som landslaget skifter fra Swix til Bjørn Dæhlie som utstyrsleverandør, bytter Bjørgen ut sin norske klespark med en svensk.

I fire år framover skal svenske Craft være Bjørgens leverandør av trenings- og konkurransetøy fra topp til tå, fra innerst til ytterst.

For det får hun - etter det Dagbladet vet - rundt en million kroner i året.

- Vi er veldig fornøyd med å ha sikret oss verdens beste langrennsløper på laget vårt, sier  salgs- og markedsdirektør Anders Bristøl i Craft til Dagbladet.

Han er ikke i tvil om at avtalen er minst like god for Craft som den er for Bjørgen selv.

Overbevist av Kalla Nå er Marit Bjørgen bundet av Bjørn Dæhlie-avtalen, og må bruke Dæhlie-tøy når hun er på samling eller representerer Norge. Og Craft har heller ikke lov til å lage Bjørgen-annonser med annet Craft-utstyr enn hansker.

Men i de periodene Marit ikke er på samling, skal hun trene i de svenske klærne.

- Jeg har jo hatt Charlotte Kalla på besøk noen somre nå. Hun har jo hatt en Craft-avtale lenge, og jeg må innrømme at jeg var nysgjerrig. Jeg likte klærne hennes, fargene, snittet, alt.

- Da Charlotte i tillegg skrøt av funksjonaliteten og kvaliteten, var jeg godt på gli.

- Og da jeg fikk vaske klærne hennes etter ei svett treningsøkt - og jeg vasket dem ganske hardt - og sjekket dem etterpå forsto jeg at dette var noe jeg kunne bruke.

- Så jeg oppsøkte rett og slett Craft og lurte på om vi skulle samarbeide, sier Marit.

 Svenskene var ikke vonde å be.

Fire år Avtalen går over fire år, altså til og med neste OL i Sør-Korea.

- Det betyr?

- Det betyr at jeg holder muligheten åpen for å satse i fire år til. Jeg elsker jo å gå på ski, og utelukker ikke at motivasjonen kan vare så lenge, sier Bjørgen.

- Men jeg har ikke sagt at jeg skal fortsette fire år til. Bare at det er mulig det skjer.

- Barn?

- Jeg er privilegert og har en veldig snill samboer som lar meg gjøre som jeg vil. Fred Børre vet hvor viktig dette er for meg, så kanskje vi utsetter barneprosjektet litt.

- Den dagen jeg ikke er hundre prosent motvert lenger, er det slutt. Det holder ikke med 90 prosent i denne bransjen her.
 

LUKRATIV AVTALE: Dagbladet vet at Bjørgens avtale med Craft, her representert ved salgs- og markedsdiretkør Anders Bristøl, er verdt et millionbeløp årlig. Foto: Tormod Brenna
LUKRATIV AVTALE: Dagbladet vet at Bjørgens avtale med Craft, her representert ved salgs- og markedsdiretkør Anders Bristøl, er verdt et millionbeløp årlig. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer