MEDALJE NUMMER TI: Aksel Lund Svindal kom på pallen i et mesterskap for tiende gang i dag. Han tok det som en seier på grunn av tøffe forhold. Foto: Bjørn Langsem
MEDALJE NUMMER TI: Aksel Lund Svindal kom på pallen i et mesterskap for tiende gang i dag. Han tok det som en seier på grunn av tøffe forhold. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Ble overrasket da han så tretallet på tavla

- Skjønte det ikke var perfekt, sier Svindal.

SCHLADMING (Dagbladet): Aksel Lund Svindal kan ha tapt gullet da han mistet balansen to porter før slutt, men 30-åringen var heller opptatt av å feire bronsemedaljen i super-G.

- Denne satt langt inne. Det var veldig vanskelig i dag. Sølvet glapp helt sikkert, men om gullet også glapp vet jeg ikke, sier Lund Svindal etter karrierens tiende mesterskapsmedalje.

I tillegg til Lund Svindals problemer mot slutten kjørte Kjetil Jansrud (27) ut før første mellomtid ble målt. Han skal ha blitt sendt til undersøkelse på grunn av en vridning i kneet. Ifølge TV2 kan sesongen i verste fall være over for den skadeplagede nordmannen.

- Der Kjetil kjørte ut var løypa nesten ødelagt, og med det lyset som er ser du ikke slagene. Da er det vanskelig å forberede seg.

Hyllet vinneren
På spørsmål om han vant bronsen framfor å tape gull, svarer Aksel bekreftende.

- Ja, litt faktisk, siden det er et så vanskelig renn. Det finnes steder jeg kan vinne med et sekund hvis jeg kjører perfekt, men sånn som det var her i dag så vant jeg bronsen.

Det var på forhånd spekulert i om startnummeret ville få mye å si i dag. Det viste seg å stemme.

Storslalåmspesialisten Ted Ligety fra USA vant med startnummer ti, mens franske Gauthier de Tessieres overrasket alle med sølv fra startnummer fire.

Lund Svindal var sistemann i gruppa blant de beste med nummer 22.

- Jeg skjønte før rennet i dag at hvert eneste nummer kunne være avgjørende. Jo tidligere, jo bedre. På den andre siden, det var mulig å vinne med startnummer 22 også, sier Lund Svindal.

Den teknisk krevende løypa passet også de to andre medaljevinnerne bedre enn nordmannen.

- Begge de to er storslalåmkjørere og dette er en storslalåmbakke. Men jeg så løpet deres, og de ga gass, tok en sjanse og kom feilfritt i mål. Ted er en verdig vinner her. Veldig verdig, sier Lund Svindal.

Taktikken fungerte
Han fortalte etter rennet at det dreide seg om å ikke kjøre ut da uhellet først var ute.

- Jeg så situasjonen i sakte film etter jeg kom i mål. Der og da tenkte jeg bare på å ikke kjøre ut. Jeg tenkte ikke «å, her glipper det noen tideler». Jeg skjønte det ikke var perfekt, og når jeg ser tretallet på tavla tar jeg det, sier han til Dagbladet.

- Var du overrasket over å se tretallet på resultatlista?

- Litt, faktisk. Men det sier noe om at taktikken fungerte, for jeg har ikke tenkt på følelsen, men søkt risiko og prøvd å kutte linja. Jeg kan ikke kjøre samme linje som start nummer en, da vil det sannsynligvis gå litt saktere siden det er så urolig. Jeg var nødt til å knappe noen meter hele tida, og det funka bra.

- Må du la være å tenke på følelsen siden den uansett ikke blir god under slike forhold?

- Ja, og i tillegg er sikten dårlig. Det skjer så mye uforutsett. Hvis du skal henge deg opp i alt som ikke går etter planen, har du ikke tid til annet. Man må bare ta det litt som det kommer, sier Lund Svindal.