- Ble overrasket over hvor bratt det var

Hushovd lurt av feilinformasjon.

SJANSELØS: Thor Hushovd (i midten, med grønn hjelm) var sjanseløs mot Mark Cavendish (t.v.) i spurten på dagens etappe i Tour de France. Mark Cavendish overtok den grønne poengtrøya etter seieren. Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABA
SJANSELØS: Thor Hushovd (i midten, med grønn hjelm) var sjanseløs mot Mark Cavendish (t.v.) i spurten på dagens etappe i Tour de France. Mark Cavendish overtok den grønne poengtrøya etter seieren. Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rivalen hadde gjort hjemmeleksen. Med grundigere forarbeid av Cervélo-sjefene, ville trolig Thor Hushovd (31) vunnet etappen og fortsatt sittet i grønn poengtrøye i Tour de France onsdag.

Hushovds sportsdirektør, Jean-Paul Van Poppel (46), innrømmet overfor NTB at han ble «tatt på senga» av oppløpet på 11. etappe. Laget sendte nordmannen inn på altfor tungt gir i motbakken på oppløpet i Saint-Fargeau.

- Vi visste bare sånn cirka hvordan bakken så ut, sa Hushovd til NTB etter nok en tapt duell for enmannsshowet Mark Cavendish (24). Briten vant sin fjerde etappe for året, den åttende i løpet av to år, og han rappet den grønne sprinttrøyen fra Hushovd.

- Vi ringte løypeansvarlig og fikk greie på at avslutningen var i lett motbakke. Vi tenkte 2-3 prosent stigning. Men da jeg fikk se bakken, ble jeg overrasket over hvor bratt det egentlig var, fortalte Van Poppel til NTB.

Tidligere toppsprinter Erik Zabel (39) er mannen som sørger for at Columbia-laget og Cavendish får nødvendig informasjon. Tyskeren studerer med selvsyn hvert spurtoppløp og gir informasjon om viktige detaljer tilbake til rytterne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer