FIKK GLEDESSJOKK: Markus Henriksen ble pappa for tredje gang mandag kveld. Foto: Bildbyrån
FIKK GLEDESSJOKK: Markus Henriksen ble pappa for tredje gang mandag kveld. Foto: BildbyrånVis mer

Kypros - Norge 0-2

Ble pappa under kampen: - En uvirkelig beskjed

Markus Henriksen (27) reiste til Trondheim i natt.

  • Kypros - Norge 0-2

NIKOSIA (Dagbladet): Først jublet han med Norge da Kypros ble slått 2-0. Da Markus Henriksen kom inn i garderoben etterpå - og slo på telefonen - tikket det inn et bilde av en liten jente.

Det var hans nyfødte datter.

- En uvirkelig beskjed å få, sier Henriksen.

For noen dager siden meldte Dagbladet at Henriksens kone, Anne Helene, var høygravid. Planen var at Henriksen skulle komme til Trondheim hvis hun skulle føde under landslagssamlingen.

Midtbanespilleren trodde lenge at det skulle gå bra, at han ville rekke hjem. Men det gjorde han ikke. Samtidig som Norge spilte mot Kypros, og sikret seg gruppeseieren i Nations League mandag kveld, fødte kona.

- En fantastisk dag for meg. Jeg fikk nyheten etter kampen om at jeg var blitt pappa for tredje gang. I tillegg kronet vi det med å vinne gruppa. Fødeselen fant sted for halvannen time siden, forteller Henriksen til Dagbladet utenfor garderoben i Nikosia.

- Det var uvirkelig da jeg slo på telefonen etterpå, og fikk et bilde av den lille jenta mi. Nå gleder jeg meg til å komme hjem.

Hjem - det vil si til Trondheim for Hull-spilleren. Og han ventet ikke til tirsdag. Henriksen dro hjem allerede i natt, via Warszawa.

- Jeg gleder meg veldig til å komme hjem, gjentar han.

Han fortsetter:

- Jeg ble rørt og stolt da jeg så bildet. Det er uvirkelig når vi nettopp har vunnet en viktig kamp. Jeg går inn i garderoben og feirer. Så slår jeg på telefonen og får vite at jeg blitt pappa igjen.

- Jeg visste at det kunne skje noe. Kona var på sykehuset i morges, men ble sendt hjem. Du tror det ikke før det virkelig skjer, forteller han.

Dermed ble han ikke med på nattas feiring. Flere av gutta annonserte etter kampen at det kunne bli en liten markering etter at Norge nådde det første delmålet: Å vinne gruppa i Nations League. Gruppeseieren betyr at laget er klart for EM-playoffen.

Henriksen har to gutter fra før.

- Hva sier moren?

- Hun er stolt. Hun fortalte til og med at fødselen gikk så bra at hun hadde på landskampen i bakgrunnen.

- Hva skal jenta hete?

- Matea.