- Ble redd, overrasket og sjokkert

Steinar Nilsen om barepisoden. Saken er henlagt.

(Dagbladet.no): TIL-trener Steinar Nilsen forklarte til politiet at han ble skallet eller slått i ansiktet. Han forklarte videre at han ikke slo 23-åringen som er den andre parten i saken i ansiktet med et ølglass, slik han har blitt beskyldt for.

Dette meddelte Tromsø IL på en pressekonferanse på Alfheim i ettermiddag. Klubben opplyste videre at saken er henlagt av politiet. De sa også at forklaringen til Nilsen og den andre parten i hovedsak var sammenfallende.

Nilsen selv var også tilstede på pressekonferansen, men kommenterte ikke selve hendelsesforløpet fra utestedet Åpenbar i Tromsø lørdag kveld. Han svarte imidlertid på hva han følte rett etter at han skal ha blitt slått eller skallet.

- Du blir jo redd, overrasket, sjokkert, svarte Nilsen.

Han sier han har tatt beskyldningene mot seg veldig tungt, men at det var en lettelse å  få forklare seg for politiet i dag.

- For meg var den en lettelse å være i politiavhør. Det var godt å få snakke med politiet om saken. Det er kanskje det beste som har skjedd etter dette. Også på grunn av presset dere har utsatt meg for, som har vært grusomt, sa Nilsen til pressens representanter.

Politiet opplyste på en pressekonferanse tidligere i ettermiddag at ingen av partene vil anmelde episoden.

Jourhavende ved Tromsø-politiet, Hugo Henstein sendte ut en pressemelding om henleggelsen. Meldingen er gjengitt hos Bladet Tromsø og Nordlys:

SAKEN HENGLAGT: Politiet vil ikke fortsette etterforskningen av episoden mellom Steinar Nilsen og en 23 år gammel mann på et utested i Tromsø lørdag. Foto: Lise Åserud, Scanpix
SAKEN HENGLAGT: Politiet vil ikke fortsette etterforskningen av episoden mellom Steinar Nilsen og en 23 år gammel mann på et utested i Tromsø lørdag. Foto: Lise Åserud, Scanpix Vis mer

- Legemskrenkelsen medførte ikke «skade» i lovens forstand. Det vil si at politiet anser forholdet for å være en eventuell legemsfornærmelse, altså en mindre alvorlig legemskrenkelse. Fornærmede ønsker ikke å anmelde forholdet. På denne bakgrunn finner ikke politiet grunn til å gjennomføre ytterligere etterforskning. Saken blir derfor henlagt.

- Ble redd, overrasket og sjokkert