- Ble så forbanna at om jeg ikke hadde gått av, så vet jeg ikke hva som hadde skjedd...

- Det er greit å være hatobjekt, men dette var langt over streken, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen.

- JÆVLA TATER: Stavanger Oilers-spilleren Tommy Kristiansen (t.v) ble sjikanert på det groveste i kampen mot Stjernen i Fredrikstad i går. Her er han i en kamp mot gmaleklubben Sparta. Begge foto: Oddmund Sola / Oilers.no.
- JÆVLA TATER: Stavanger Oilers-spilleren Tommy Kristiansen (t.v) ble sjikanert på det groveste i kampen mot Stjernen i Fredrikstad i går. Her er han i en kamp mot gmaleklubben Sparta. Begge foto: Oddmund Sola / Oilers.no.Vis mer

Stavanger Oilers-spilleren ble utsatt for regelrett mobbing og rasisme under hockeykampen mot Stjernen i Fredrikstad i går.

Fra tribunen ble det ropt «sigøynerunge og jævla tater» mot den tidligere Sparta-spilleren.

Hetsen ble så personlig og voldsom at Oilers-spilleren gikk til trener Petter Thoresen i tredje periode og ba om å få slippe å spille mer.

Han gikk rett i garderoben.

- Kunne tatt overhånd - Sjikanen kom fra så og si hele heiagjengen på tribunen, og det var også en som var på vei ned til meg da jeg satt i utvisningsboksen. Jeg var så frustrert og forbanna at jeg tror det var greit at han ikke kom helt fram til meg. Da tror jeg frustrasjonen fort kunne tatt overhånd, sier Tommy Kristiansen til Dagbladet.

- Du valgte til slutt å gi deg i frykt for at dette kunne endt ille?

- Ja. Om jeg ikke hadde gått av isen, så vet jeg ikke hva som hadde skjedd, sier han.

Tommy Kristiansen er kjent for sin fysiske og tøffe spillestil. Og som tidligere Sparta-spiller står han fra før ikke høyt i  kurs hos Stjernen-fansen.

- Liker heller ikke dem - Det er helt ålreit at de ikke liker meg. Jeg liker heller ikke dem. Men dette var langt over streken. De rakket ned på at moren min er fra en taterfamilie. De ropte bevisst dette for å såre meg mest mulig, sier Kristiansen til Dagbladet.

Hockeyspilleren legger ikke skjul på at adrenalinet er ekstra høyt når han møter Stjernen.

- Jeg har en fysisk spillestil, men jeg går til enda litt tøffere i taklingene mot Stjernen, på grunn av min fortid i Sparta. Men igjen, de tilropene fra tribunen var langt over grensa og helt uakseptabelt. Jeg regner med at forbundet og Stjernen tar tak i det, og rydder opp, sier Tommy Kristiansen.

- Møkkaspiller - Har du utsatt for tilsvarende rasisme tidligere?

- Min taterbakgrunn er fra før kjent i Fredrikstad, så det noe har det vært i ny og ne. Men ikke så voldsomt som i går.

Kristiansen legger også til at han etter kampen i går også fikk flere tekstmeldinger fra andre Stjernen-supportere som tok avstand fra mobbingen han ble utsatt for i går.

Som den tøffingen han er på isen får han ofte høre tilrop fra tribunen. Og så lenge det ikke går over grensa, så synes han det er helt ok.

- Folk har tidligere kalt meg møkkaspiller, og slike ting. Og det skjer jo at folk buer på meg. Men det er slike ting som normalt bare tenner meg ekstra. Slikt engasjement syns jeg hører til i idretten, så det bryr jeg meg ikke noe om, sier han.

- Voksen avgjørelse
Oilers-trener Petter Thoresen roser Kristiansen for valget om å forlate isen når frustrasjonen var i ferd med å toppe seg hos spilleren.

- Jeg så på gutten at han ikke hadde det bra. Men jeg trodde først det skyldtes at han var sur for lite spilletid. Men når sinnsstemningen hans var så høy, så var det en voksen og klok avgjørelse å be om å få gå i garderoben, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

- Om frustrasjonen hans til slutt hadde ført til noe dumt, så kunne det til slutt gått ut over han selv og sporten også, så den avgjørelsen var så bra som det går an.

Oilers-treneren har vært sentral i hockey-Norge i over 30 år, og har sett og opplevd det meste. Men selv han synes at sjikaneringen i Stjernehallen i går var ekstraordinær.

- Det har vært noe tilløp til rasisme i hockeyen tidligere. Men da må vi omtrent tilbake til da jeg var ung og lovende, Det som skjedde i går var lavmål og
bare trist, sier 52-åringen til Dagbladet.

Lagkameratene reagerte Thoresen omtaler Tommy Kristiansen som en humørsreder i Oilers-laget, men i går kveld var han ikke til å kjenne igjen.

- Tommy er vanligvis den som går rundt og gliser og ler, men de andre gutta så at han vare var sint og lei seg i går. Det reagerte selvsagt de andre gutta også på, så det er ingen tvil om at det preget hele laget etter kampen i går, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

• Stavanger Oilers vant for øvrig kampen i Stjernehallen 7-1. Tommy Kristiansen noterte seg ikke for poeng i kampen.

 

BLE SJIKANERT: Tommy Kristiansen, Stavanger Oilers.
BLE SJIKANERT: Tommy Kristiansen, Stavanger Oilers. Vis mer