Ble så full etter US Open-seieren at han pusset tennene med ansiktskrem

I dag spiller Andy Murray for ny suksess i Wimbledon.

 HISTORISK:  I september vant Andy Murray US Open, og ble med det den første briten til å ta den gjeve seiere på 76 år. Feiringen derimot endte ikke like godt for skotten. Foto: AFP PHOTO / Stan HONDA / NTb Scanpix
HISTORISK: I september vant Andy Murray US Open, og ble med det den første briten til å ta den gjeve seiere på 76 år. Feiringen derimot endte ikke like godt for skotten. Foto: AFP PHOTO / Stan HONDA / NTb ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går kunne britene kose seg med en én times lang dokumentar om tennisstjernen Andy Murray.

Anledningen er at han er det fremste britiske håpet under Wimbledon-turneringen som starter i dag, og går til 7. juli.

I fjor kom Andy Murray til finalen, men måtte gi tapt for Roger Federer. Da hadde ingen britisk man vært i finalen siden Bunny Austin i 1938. Skulle Murray greie å vinne i år, blir han den første siden 1936.

Feiret med sitronbrus Britisk Eurosport fikk i fjor tilgang til en kvittering som viste hva Andy Murray inntok på en restaurant etter at han vant US Open og ble historisk i september.

Kvitteringen viser at den 26-år gamle skotten betalte til sammen nesten 40.000 kroner for feiringen han hadde sammen med 30 venner, men ifølge nettstedet skeiet tennisstjernen ikke ut, men bestilte seg bare et glass med sitronbrus - som kostet 35 kroner.

I BBC-dokumentaren fikk seerne i går et annerledes innblikk i tennisstjernens liv. Blant annet avslører kjæresten, Kim Sears, at feiringen av US Open ikke var så rolig som først antatt. Murray passet bare på å ta feiringen et annet sted.

Sears forteller i dokumentaren at da de var ombord flyet på vei hjem fra New York, unnet skotten seg flere glass med champagne.

- Jeg våknet opp, og da fortalte han « Jeg har tatt noen glass med champagne. Du vil aldri tro hva jeg gjorde. Jeg gikk på toalettet og pusset tennene mine med ansikskrem ved et uhell», avslører kjæresten.

Skolemasakre i hjembyen Støtten til Mirray har om mulig vokst enda mer det siste døgnet, for i gårsdagens dokumentar snakket tennisspilleren ut om en hendelse han aldri har fortalt om tidligere.

For 17 år siden ble en barneskole i Murrays hjemby, Dunblane, utsatt for en skolemasakre som står friskt i minne, den dag i dag. 

13. mars 1996 tok Thomas Hamilton (43) seg inn på barneskolen og tok livet av 16 barn og en lærer. Deretter tok han sitt eget liv. Alle barna var fem eller seks år gamle.

Murray var selv elev ved skolen da hendelsen fant sted, og greide ikke å holde tilbake tårene da han snakket om masakren på britisk tv.

- Man har ingen anelse om hvor tøft noe sånt er, forteller tennisstjernen til BBC.

Var på vei til gymsalen Murray håper hans karriere kan være med på å gi hjembyen også noe positivt å fokusere på.

- Det er bare hyggelig å kunne gjøre noe som byen kan være stolt av, sier den regjerende OL- og US Open-vinneren.

Også Murrays mamma, Judy, forteller mer om hva som skjedde da Thomas Hamilton begynte å skyte på barna mens de hadde gym.

- Andy sin klasse var på vei til gymsalen, siden de skulle ha gym rett etterpå. Klassen hans ble stoppet da man hørte lyder og det ble oppdaget hva som hadde skjedd, forteller moren, som også beskrev hvordan hun som mor opplevde å stå utenfor skolen og vente på svar om hennes barn var i live.

- Jeg nærmer meg aldri den delen av bygningen, sier moren om sitt anstrengte forhold til gymsalen på barneskolen i Dunham, 17 år etter masakren. 

Andy Murray spiller sin åpningskamp mot tyske Benjamin Becker i ettermidag.

Fredag ble det klart at det ikke blir noen reprise av «verdens beste tennismatch», siden Rafael Nadal og Roger Federer møtes tidlig i turneringen.

 MURRAYS DAMER:  Mamma Judy og kjæresten Kim Sears forteller begge private detaljer fra tennisstjernes liv i BBC-dokumentaren. Her fra et tidligere Wimbledon.Foto: AP Photo / Anja Niedringhaus / NTB Scanpix
MURRAYS DAMER: Mamma Judy og kjæresten Kim Sears forteller begge private detaljer fra tennisstjernes liv i BBC-dokumentaren. Her fra et tidligere Wimbledon.Foto: AP Photo / Anja Niedringhaus / NTB Scanpix Vis mer